Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstart vertraging XP

Peter Vooges
9 antwoorden
 • Na de installatie van Norton Anti Virus 2003 op mijn Win XP Pro computer, blijft het systeem hangen. Dit gebeurt nadat het Windows XP logo in beeld is geweest. Nadat dit verdwenen is, hangt de copmuter voor exact één minuut en start dan probleemloos door. Is er ergens een instelling die ik hiervoor kan veranderen ?
 • Raar, heb de zelfde combi, nergens last van.
 • hier ook perfect
 • Er zal wel iets met mijn configuratie zijn. Na verwijdering van mijn oude scanner (Sophos) en het uitschakelen van de firewall (zonealarm plus), de PC geboot en NAV geïnstalleerd. Na het ophalen van de updates via live-update moest ik weer booten. Er verscheen een map c:\program files\common in beeld met daar in een icoon van de map BIN. Daarna deed Norton niets meer. Als ik hem handmatig startte stond auto-protect uitgeschakeld en email controle ook. Ik kreeg dat ook niet meer ingeschakeld. Via het forum van Symantec heb ik nog een verwijderaar gedownload, die een schone her-installatie zou waarborgen, maar ook dat deed niks. Ik heb hem er dus maar weer afgehaald en Sophos er weer opgezet. Het enige dat blijft is die opstart vertraging en daar wil ik wel graag af.
 • Probeer eens met Bootvis.
  http://www.microsoft.com/hwdev/platform/performance/fastboot/BootVis.asp

  Marc
 • Daar had ik inderdaad ook aan gedacht (na het lezen van "U vraagt in C!T), maar het probleem is zonder aanwijsbare reden uit zich zelf opgelost. Hij start nu weer zonder oponthoud door.
 • De wondere wereld die Windows heet. :D :D :D
 • Ja, je verbaasd je na een paar jaar nergens meer over. Ik ben overigens ook met linux bezig en loop daar ook nog wel eens tegen een muur op. Het loopt ook vast en er zijn veel en regelmatig updates voor beschikbaar. Opstarten van XP gaat net zo snel als linux (P4 2.0, 512 Mb)
  Het enige dat ik tot nu toe daar heb kunnen ontdekken is een ontzettend enthousiaste groep gebruikers niet je met raad en daad terzijde staan (hier eigenlijk ook..). Ik begrijp ook wel dat een mac gebruiker in het windows-land ook de weg kwijt is, maar het grote voordeel van Linux zie ik nog niet.
  Het zal ongetwijfeld veiliger zijn dan Windows, maar ik vraag me wel eens af of de gemiddelde computer gebruiker nou echt veel last heeft van die veiligheidslekken in windows.
  Wat ik het grootste bezwaar van Windows en eigenlijk Microsoft vind, is dat ze in eerste instantie met een heel goedkoop/gratis pakket komen, daarmee de concurrentie van de markt vegen en vervolgens de markt beheersen en controleren. Het bewijst maar weer eens dat niet het beste product wint, maar de beste marketing en daar snappen ze bij Microsoft in ieder geval heel veel van.
  Nou, laat de commentaren maar komen.
 • Je kan Windows (Of Microsoft producten) toch niet echt goedkoop noemen? Als je de vergelijking maakt tussen bijvoorbeeld Windows XP en de nieuwste Linux Suse 8.1….dan is de rekening vlug gemaakt
  Neem daar nog bij al die software die je gratis bij Linux krijgt…..
  En toch kiest het overgrote deel van de computergebruikers voor Windows. Zelf doe ik het ook, maar ik wil wel stilletjes de overstap naar Linux doen.
  Jammer dat het zo moeilijk is. Het is net als toen ik de eerste keer Windows startte: helemaal van nul beginnen. En dit houdt veel mensen tegen. Iedereen betaalt liever wat meer om direct te kunnen starten met programma's die min of meer bekend zijn bij het grote publiek. En hier profiteert Micro$oft weer van….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.