Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows update werkt niet.

None
23 antwoorden
 • Vandaag en gisteren heb ik al 3 keer XP geïnstalled, en steeds maar pogingen gewaagd Windows Update te draaien, zonder resultaat. Natuurlijk heb ik in de forums al gekeken naar antwoorden, maar de voor mij goeie staat er nog niet bij. Het daunen van de updates gaat nog wel, maar bij het installeren gaat het steeds mis. Vooral de melding dat de updates niet voldoen aan M$' eigen logotest (nou ja!!!) komt nogal eens voor. En soms knalt XP helemaal op tilt en verschijnt een blauw scherm met een foutmelding.
  SP1 heb ik hier op schijf geparkeerd, gereed om te installen, maar ook die loopt spaak: ditmaal met gezeur over te weinig schijfruimte, terwijl ik op elke partitie toch minimaal 4 gieg beschikbaar heb.

  Het vreemde is, dat als ik een mirror die ik met Drive Image heb gemaakt, terugzet, de Updates het wél doen.
  Maar die mirror is een inmiddels volgevreten, stroperige XP en ik wil juist weer eens helemaal opnieuw beginnen met verse install.

  Ik heb geen vuurmuur aanstaan. Norton AV op dis/enabled maakt geen verschil. AxtiveX staat in Internetopties overal ingeschakeld.
  Ik ben vele uren verder, maar nog geen cent wijzer. Wie weet raad?
 • waarschijnlijk een overbodige vraag… is het wel een legale versie ??
 • [quote:1ad1ff244b="polinski"]waarschijnlijk een overbodige vraag… is het wel een legale versie ??[/quote:1ad1ff244b]
  [quote:1ad1ff244b]Het vreemde is, dat als ik een mirror die ik met Drive Image heb gemaakt, terugzet, de Updates het wél doen. [/quote:1ad1ff244b]
  Dat zou mijn mirror het ook niet doen, lijkt me.
 • Ik weet niet of het iets uitmaakt, maar heb je hem na de installatie wel eerst geactiveerd? (is bij de mirror waarschijnlijk wel het geval).
 • nee dat heeft er weinig mee te maken, je kan perfect een illegale kopie installeren ( zwerven toch rond ), allen upgraden werkt dan niet.
 • Nogmaals maar eens duidelijk maken hier dat je zelfs met een illegale versie kunt updaten.
  Ik heb dus illegale versie zelfs met sp1.

  Maar ja dat lost nog niet jouw probleem op.

  Je image doet het wel zeg je, maar daar heb je dus een bestandje bij downloaded program files Update Class staan want anders werkt de updatepagina niet.
  Heb je dat bestand ook al op bij je nieuwe installatie staan?

  De allereerste keer bij windows update krijg je een scherm dat je de software moet accepteren. Je moet dus dat Update Class bestandje accepteren.
  Heb je dat al gedaan?
 • [quote:9edd0cd4d6="pdexie"]De allereerste keer bij windows update krijg je een scherm dat je de software moet accepteren. Je moet dus dat Update Class bestandje accepteren.
  Heb je dat al gedaan?[/quote:9edd0cd4d6]
  Ja. :roll:
 • misschien kan je wel update met SP1 van cd … maar ook vanaf het internet ??
 • Hernoem de volgende map:
  C:\Windows\System32\CatRoot2

  naar:

  C:\Windows\System32\Cr2old

  en probeer het opnieuw.
 • [quote:46d57eaff2="E gozeling"]Ik weet niet of het iets uitmaakt, maar heb je hem na de installatie wel eerst geactiveerd? (is bij de mirror waarschijnlijk wel het geval).[/quote:46d57eaff2]Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden. HET IS GELUKT!!! Eindelijk, na 4 keer installeren. Het zat 'm in het activeren, dat niet goed is gegaan de vorige keren. Bedankt allen voor de hulp. :P :P :P
 • Het hele verhaal wordt nog gekker: kort nadat ik triomfantelijk bovenstaande poste, probeerde ik andere updates binnen te halen. Zonder resultaat en weeeer met allerlei foutmeldingen. Het viel mij steeds op (ook de vorige keren) dat dit iedere keer het geval was op de momenten dat ik de 2e harde schijf in de sleuf had zitten. Op het moment dat ik die schijf ontkoppelde, lukte de update weer wel! Ik zie nu ook op G:\ (2e schijf) vreemde mappen staan die ik niet kan verwijderen.
  Dus, ik heb nu 2 keer de update gedaan zonder 2e schijf, en meerdere mailen mét 2e schijf in de sleuf, maar alleen in het eerste geval gaat het goed.
  Gooi het maar in mijn pet.
  (ik ga naar bed trouwens, het was een lange dag)
 • Het noemen van die "allerlei foutmeldingen" zou wel helpen. En hoe heten die "vreemde" mappen? Slaap wel …
 • mappen:
  157fdaecc275a32
  47283868ebb18f9fb72426f65e4d721d
  cedbda905be82c3e32d6e32
  e27a668730136412198a9

  meldingen:
  Vooral de melding dat de updates niet voldoen aan M$' eigen logotest komt nogal eens voor. Soms knalt XP helemaal op tilt en verschijnt een blauw scherm met een foutmelding (niet genoteerd wat, stomstom)
 • Staat er nog iets in die mappen aan bestanden? Of zijn ze leeg? En wat die logotest betreft: daar heb ik eerder iets over gepost. Of hielp dat niet?
 • [quote:b0f3a13dda="The Curse"]mappen:
  157fdaecc275a32
  47283868ebb18f9fb72426f65e4d721d
  cedbda905be82c3e32d6e32
  e27a668730136412198a9
  [/quote:b0f3a13dda]
  Dit lijken op namen die Windows geeft aan de map van een service pack om het geheel tijdelijk in uit te pakken, die moeten na de installatie van een SP automatisch door Windows verwijdert worden, waarschijnlijk is er iets misgegaan tijdens het installeren van het SP en zijn ze blijven staan.
 • [quote:b609aa421f="ODF"]Dit lijken op namen die Windows geeft aan de map van een service pack om het geheel tijdelijk in uit te pakken, die moeten na de installatie van een SP automatisch door Windows verwijdert worden, waarschijnlijk is er iets misgegaan tijdens het installeren van het SP en zijn ze blijven staan.[/quote:b609aa421f]Ik ben het hier wel mee eens. Ik merkte steeds schijfactiviteit op de 2e schijf tot aan het vastlopen cd installaties. Na rebooten zie je daar steeds deze restanten onder de root op g:\
  Ik ben blij dat ik de oplossing heb van alle ellende, maar van de andere kant: verzin het maar! Het is dat ik de Matrox steeds hoorde pruttelen, anders was het me nooit opgevallen.
  Een map als 47283868ebb18f9fb72426f65e4d721d heeft weer andere folders zoals: new, lang, root, system32, update, of winntupg. Onder 157fdaecc275a32 staat o.a. de file xpsp1hfm.exe en mappen sp1 en sp2.
 • [quote:09dac27b75="Ben Jonson"]Staat er nog iets in die mappen aan bestanden? Of zijn ze leeg? En wat die logotest betreft: daar heb ik eerder iets over gepost. Of hielp dat niet?[/quote:09dac27b75]Niet gevonden, BJ.
 • Wat bedoel je: niet gevonden? [i:43756ae3b4]Wat[/i:43756ae3b4] niet gevonden?
 • [quote:6ef4ee6404="Ben Jonson"]Wat bedoel je: niet gevonden? [i:6ef4ee6404]Wat[/i:6ef4ee6404] niet gevonden?[/quote:6ef4ee6404]Het verhaal over de logotest. Die heb ik niet gevonden.
 • Staat in mijn eerste bericht in deze thread.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.