Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Licenties voor eenmanszaak

ZiP
10 antwoorden
 • Goedendag,

  Ik wil op korte termijn voor mijzelf beginnen als freelance ontwikkelaar. De produkten die ik ontwikkel zullen in eerste instantie ASP(.NET) websites zijn met SQL databases en PHP met MySQL databases.
  Nu heb ik echter zojuist via een PC-Privé project bij m'n huidige werkgever een PC aangeschaft met daarop een Windows XP Home licentie. Daar zit dus geen IIS bij…
  Nu mijn vraag: weet iemand of het mogelijk is om mijn XP Home licentie te upgraden naar en Pro en wat dat kost? Ik heb de software fysiek al in huis, maar dan licentieloos. Ik hoef dus niet nog een keer zo'n blinkende CD te krijgen, maar alleen een papiertje dat mij verteld dat ik XP Pro mag gebruiken.

  Alvast bedankt voor de reacties.

  Jorick Schram
 • Zou zeggen neem een contakt op met microsoft nederland, dan weet je het.
 • http://www.microsoft.com/netherlands/windows/windowsxp/professional/upgraden.asp

  http://www.comcol.nl//bestel/sicw80_a.hts#2922f
 • Dat je de software fysiek al hebt (een kopie dus), zegt niets en helpt je volgens mij ook niet. De kosten van die doos met cd zijn niet zo enorm, de kosten zitten in de licentierechten die de ontwikkelkosten van het product voor Microsoft afdekken (plus een beetje meer ;). Maar dat hoef ik jou als ontwikkelaar niet uit te leggen.

  Volgens mij verkoopt Microsoft pas vanaf 5 seats, multi-userlicenses waarbij dus geen extra cdroms meer verscheept worden.

  In de US is er bovendien voor WIndows XP Home en Office XP een programma waarbij gezinnen extra licenties kunnen nemen tegen een (zeer!!) geringe korting, maar dat programma bestaat in Nederland niet.

  Kortom ik zou maar gewoon een doos met cdrom kopen. Waarom wil je trouwens zo graag van Home naar Prof? Is dat echt nodig? De verschillen zijn minimaal. Of heb je thuis al een eigen Domain-draaien?

  mvrgroet Edmond
 • [quote:8e67d7029b="Edmond Varwijk"]De verschillen zijn minimaal.[/quote:8e67d7029b]

  >Behalve in prijs dan.
 • [quote:52363b0054="Edmond Varwijk"]Waarom wil je trouwens zo graag van Home naar Prof? Is dat echt nodig? De verschillen zijn minimaal. Of heb je thuis al een eigen Domain-draaien?[/quote:52363b0054]

  Nope, de echte reden dat ik over wil naar Pro, is dat IIS officiëel niet draait onder Home. Ook vind ik het redelijk belangrijk dat ik goede backups kan maken van m'n systeem (bv. met Backup Exec) en dat ik in de loop van de tijd een extra PC kan inrichten als Domain Controller, en ik met een paar simpele clicks m'n werkstation kan aanmelden op dat domein zonder het opnieuw te moeten installeren met Pro.
 • [quote:6a9ef6b00b="Edmond Varwijk"]
  In de US is er bovendien voor WIndows XP Home en Office XP een programma waarbij gezinnen extra licenties kunnen nemen tegen een (zeer!!) geringe korting, maar dat programma bestaat in Nederland niet.[/quote:6a9ef6b00b]
  Klopt, volgens Microsoft is de Nederlandse markt hiervoor te klein en dus niet interessant voor een dergelijk programma.

  Wat betreft de vraag, is een upgradeversie van XP professional mogelijk als je de homeversie wilt vervangen, of kun je alleen naar professional upgraden via een oudere NT-versie?

  Max
 • [quote:bdea53e46b="maximilaan"]is een upgradeversie van XP professional mogelijk als je de homeversie wilt vervangen, of kun je alleen naar professional upgraden via een oudere NT-versie?[/quote:bdea53e46b]
  Dat vraag ik mij eigenlijk ook af. Als ik het web overspeur, dan lijkt het de ene keer wel te kunnen, maar bij Computer Collectief bv. staat XP Home er niet bij als upgrade produkt…

  ach ja, moet ik toch maar even contact opnemen met MS… ;)
 • Het is mogelijk om up te graden van Home naar Pro:
  http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/howtobuy/upgrading/matrix.asp

  De prijs voor een upgrade bedraagt plusminus €250,-.
  http://www.comcol.nl/bestel/sicw80_a.hts#2922f
 • http://www.microsoft.com/netherlands/corpinfo/general
  oute.asp 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.