Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Faxen

None
10 antwoorden
 • Hallo,

  wil gaan faxen via de pc, ik scan wat ik wil gaan faxen naar de pc.
  nu is het probleem dat het gescande in Word allemaal in rare tekens
  geopend wordt.
  wie weet een oplossing

  alvast bedankt :D
 • Wat scan je? Tekst? Gebruik je wel OCR?
 • Hi,

  iets wat ik zelf met pen heb geschreven .
  kan je me vertellen wat ocr inhoudt.

  bedankt
 • OCR staat voor: optical character recognition. Het vertaal "tekens" naar een voor een tekstverwerker leesbare tekst. Bij handschriften ligt dat wat moeilijk, maar niet onmogelijk (hangt én af van het handschrift en van het programma dat je gebruikt). Wat je nu hebt gedaan is scannen als een plaatje? Zit er bij je scannersoftware geen dergelijk programma?
 • effe uitzoeken,kom er wel op terug

  see you :D
 • Hallo,

  heb een programma Textbridge dar staat OCR op
  heb hem geinstalleerd, maar nog steeds het
  zelfde probleem. misschien iet over het hoofd
  gezien


  Bye
  :D
 • [knip………….knip]
 • Ik ken het programma TextBridge niet. Maar als je tekst hebt gescand met TB moet er daarna een exportfunctie zijn naar een tekstverwerkingsprogramma. Vóór dat dat zover is, moet je in TB al kunnen wat het ervan "gebakken" heeft. Je kan dan nog handmatig een en ander veranderen en het daarna doorsturen naar je tekstwerkingsprogramma. Lees zonodig de Help van TB erop na.

  Maar het correct herkennen van handschrift is voor een OCR-programma geen sinecure. Het "haneschrift" moet immers correct vertaald worden naar alfabetische leestekens. Je zal zien dat het zelfs met gedrukte tekst niet altijd correct gaat … Persoonlijk zou ik er al niet eens aan beginnen (zo is mijn ervaring met handschriften). Uiteindelijk ben je dan meer tijd om de boel te corrigeren, dan wanneer je die tekst gewoon over zou typen …
 • Probeer het gescande op te slaan als plaatje. Je kan het dan openen in de "Windows-viewer voor afbeeldingen en faxen" en dan afdrukken naar je faxprinter. Faxen die je verstuurd worden trouwens ook als "plaatje" opgeslagen, nl. als TIF.
 • hi

  hij werkt eindelijk via wat je al zei windowsvieuwer, maar zonder
  hem op te slaan als tif.

  bedankt voor jullie hulp

  bye bye :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.