Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

duo win xp en win 98

Anoniem
Binary
12 antwoorden
 • Ik ben overgestapt op xp professionel en alles is oke en werkt lekker snel en zonder fout meldingen maar nu!
  Ik wil win 98 ook hebben dus wil ik op de andere d: hardeschijf win 98 zetten. kan ik win 98 gewoon instaleren op de andere partitie.
  Ik heb genoek ruimte voor win 98 (over de 10 gb).

  Alvast bedankt!
 • Ja, dat kan. Al was het gemakkelijker geweest om eerst Win98 te installeren en daarna pas XP. Nu moet er nog een en ander aangepast worden:
  http://www.tweakxp.com/tweakxp/display.asp?id=1178

  Bij punt 4 geef je aan op welke schijf Win98 moet komen.
 • dankje wel!
 • Ik heb nu win 98 met succes geïntalleert en het werkt, het operating system selection dos schermpje is er nog maar hij staat nu standaard op win 98. wanneer ik dus niks doe gaat hij na 3 sec (zelf ingesteld) naar win 98. dit snappen mijn zussen niet en zal dit geheid een paar keer fout gaan. Hoe krijg ik het voor elkaar dat hij weer standaard op win XP staat?
 • Dat gaat via eigenschappen van deze computer\geavanceerd\instellingen (opstart- en herstelinstellingen); via het uitklapmenu stel je je standaardbesturingsprogramma in (Win XP).
 • Heel veel dank en alles gaat nu lukken.
  moet nog wel wat klooien maar alles werk!
 • [quote:26e42c8bd3="Ben Jonson"]Al was het gemakkelijker geweest om eerst Win98 te installeren en daarna pas XP.[/quote:26e42c8bd3]
  waarom is het makkelijker om eerst 98 te installeren en daarna pas xp?
 • Dan maakt windows xp tijdens de installatie al een bootmenu aan.
 • Dat bootmenu is nog het ergste niet. Als Win98 aanwezig is, dan maakt WinXP automatisch een kopie van de bootsector en bewaart deze als bestand [b:dd378e4c89]bootsect.dos[/b:dd378e4c89]. Hiermee kan NTLDR behalve WinXP als ook Win98 starten. Als je Win98 installeert [i:dd378e4c89]na[/i:dd378e4c89] WinXP ontbreekt dit bestand en moet je ingewikkelde toeren uithalen.
 • alles werkt perfect dus geen zorgen verder
 • ok, dus eerst win98 en dan winxp.
  maar ik wil uiteindelijk graag dat winxp de standaard OS wordt, dus die ik het meest gebruik. zou ik dan bijv ook win98 op de D-schijf en winxp op de C-schijf kunnen installeren (in die volgorde), of brengt dat nadelen met zich mee?
  thnx.
 • Win 98 op C en Win XP op D is de gemakkelijkste weg en de meest voor de hand liggende keuze. Door de bootini (onder XP) aan te passen kan je aanduiden welk OS standaard moet opgestart worden. (En standaard wordt voor XP gekozen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.