Vraag & Antwoord

OS Windows

Registratie WindowsXP

92 antwoorden
 • Dezelfde XP kun je maar één keer activeren. Je zult dus een van beide installaties moeten verwijderen.
 • Prak er (evt. tijdelijk) een netwerkkabeltje tussen, en stel op de stand-alone een internetverbinding via het LAN in (op de andere pc dan natuurlijk wel eerst de internetverbinding delen!).
 • [quote:2b003738d8="BrigitteW"]Dezelfde XP kun je maar één keer activeren. Je zult dus een van beide installaties moeten verwijderen.[/quote:2b003738d8] Als ik dan de geregistreerde versie verwijder, kan ik dan de stand-alone laten registreren?
 • [quote:e65fde18fb="Brbnts rkl"]Prak er (evt. tijdelijk) een netwerkkabeltje tussen, en stel op de stand-alone een internetverbinding via het LAN in (op de andere pc dan natuurlijk wel eerst de internetverbinding delen!).[/quote:e65fde18fb] Hoe bouw je zo'n netwerkje op?
 • 2 netwerkkaarten 1 crosskabeltje inprikken, pc 1 ip adres= 192.168.0.1 (moet ivm internet delen) internet delen aan zetten pc 2 wizzard netwerkverbinding helpt je verder. zelfde werkgroep is ook wel handig. Volgens mij is deze vraag wel eens eerder gesteld :-?
 • [quote:9abd5a7105="Mr. 18"]2 netwerkkaarten 1 crosskabeltje inprikken, pc 1 ip adres= 192.168.0.1 (moet ivm internet delen) internet delen aan zetten pc 2 wizzard netwerkverbinding helpt je verder. zelfde werkgroep is ook wel handig. Volgens mij is deze vraag wel eens eerder gesteld :-?[/quote:9abd5a7105] Beste Martijn, Bedankt voor je tip, dit is voor mij voor de PC die verbinding heeft ingrijpender als je denkt, omdat die PC "vol" zit, en alleen het plaatsen van een nieuw moederbord die uitbreiding mogelijk maakt, ik heb namelijk maar 4 PCI sleuven, een geluidskaart, een inbelmodem, een IDE uitbreidingskaart en een Internet kaart, dus dan zit ik vol! Een nieuw moederbord geeft dus lucht, maar welke, en welke processor? En dan maar hopen dat alles het goed doet! Trouwens wat voor mogelijkheden heb je met zo'n netwerkje allemaal? Kan jij me hierop antwoorden? Groetjes Luky.
 • Je hebt ook netwerkkaarten via USB. Misschien is dit een oplossing voor je?
 • [quote:9cbd21bcc6="luky1"] namelijk maar 4 PCI sleuven, een geluidskaart, een inbelmodem, een IDE uitbreidingskaart en een Internet kaart, dus dan zit [/quote:9cbd21bcc6] Wat is een "internetkaart" ? Om maar met SUN te spreken, 'the network is the computer'. ZOnder netwerk zijn computers geen fun. groetjes Edmond
 • Voor het activeren van XP heb je geen netwerkverbinding nodig, je kunt Microsoft ook gewoon bellen. Je krijgt dan een computerstem aan de lijn die je enkele gegevens vraagt en je vervolgens een activatiecode geeft. Max
 • Beste Maximiliaan, Dat heb ik geprobeert, ik heb gebeld, dan krijg ik een helpdesk medewerker aan de lijn, noem ik het nummer, en krijg dan als antwoord dat het nummer reeds geregisteerd is, en wordt dringerd verzocht om voor een 2e PC een ander Windows XP pakket aan te schaffen, wat natuurlijk belachelijk ik, voor persoonlijk gebruik 2 PC en 2 aparte windows XP pakketten. Maar het schijnt dat als je via een netwerk aanmeld bij MS, dat je dan wel goed geregustreerd word. Als jij een beter idee hebt dan hoor ik dat graag!
 • [quote:1d32a72071="luky1"] wordt dringerd verzocht om voor een 2e PC een ander Windows XP pakket aan te schaffen, wat natuurlijk belachelijk ik, voor persoonlijk gebruik 2 PC en 2 aparte windows XP pakketten.[/quote:1d32a72071] Ik zelf heb 3 WinXP pakketten in gebruik. Ze zijn alle 3 geactiveerd, alle 3 voorzien van SP1 en zover ik weet, heb ik deze 3 niet geregistreerd. Bedoel je dus echt regsitratie? Of alleen activatie? Meerdere keren activeren moet wel kunnen. Ik heb al meerdere malen WinXP geïnstalleerd op een van mijn systemen. De "kleine" wijzigingen tot nog toe zijn: moederbord, videokaart, geluidskaart vervangen Voor mij is Office XP veel vervelender. Gebruik op 1 pc maar wel dual boot Win98 en XP. Dat ik het met 1 pakket af kan op 1 computer dat hoop ik dus wel. Ik kan er echt maar eentje tegelijk gebruiken. En anders tja, ...
 • Kan je nergens zo'n code vinden op internet? Of zijn die dingen identiek?
 • na een bepaalde periode (120 dagen ofzo) kun je dezelfde toch weer gebruiken?
 • [quote:57034f51a9="ProblemPc"]Kan je nergens zo'n code vinden op internet? Of zijn die dingen identiek?[/quote:57034f51a9] Ik weet niet wat de registratie code voorstelt. Ik ken alleen de product key.
 • [quote:0a36286fb2="wouterwouter2"]na een bepaalde periode (120 dagen ofzo) kun je dezelfde toch weer gebruiken?[/quote:0a36286fb2] Klopt wel, hoewel ik er geen ervaring mee heb. Alleen zolang kan ikzelf niet wachten, zeker niet voor Office.
 • [quote:48dd4ac78f="luky1"]Beste Maximiliaan, Dat heb ik geprobeert, ik heb gebeld, dan krijg ik een helpdesk medewerker aan de lijn, noem ik het nummer, en krijg dan als antwoord dat het nummer reeds geregisteerd is, en wordt dringerd verzocht om voor een 2e PC een ander Windows XP pakket aan te schaffen, wat natuurlijk belachelijk ik, voor persoonlijk gebruik 2 PC en 2 aparte windows XP pakketten. Maar het schijnt dat als je via een netwerk aanmeld bij MS, dat je dan wel goed geregustreerd word. Als jij een beter idee hebt dan hoor ik dat graag![/quote:48dd4ac78f] Tja, de licentie vereist dat je per installatie een licentie aanschaft. Het activeren van WindowsXP op een andere wijze is in feite illegaal. In principe is het mogelijk om een product meerdere malen te activeren, bijv. omdat je XP opnieuw hebt geinstalleerd, of omdat je een nieuwe pc hebt gekocht (moet je geen OEM XP hebben :P ) Of ik een betere optie heb? jawel, als je het niet eens bent met de gebruikersvoorwaarden die Microsoft stelt, dan installeer je toch een concurrerend besturingssysteem? Max
 • Maar het schijnt dat je via een (prive) netwerk je 2e PC stand-alone wel kan registreren! Weet jij daar iets meer van
 • Ik ken 2 legale manieren waarop je XP kunt activeren (we hebben het hier over activatie, niet registratie, registratie is vrijwillig, activatie verplicht. ) 1) via een telefoonnummer 2)via internet Manier 1 faalde bij je, wat logisch is omdat je XP op slects 1 pc ma gebruiken Bij manier 2 moet je dus verbinding hebben met Internet, en maakt het besturingssysteem zelf verbinding met de Microsoftserver en haalt die zelf de activatiecode op. Manier 2 kun je proberen, maar zal zeer zeker falen omdat dezelfde database wordt aangesproken als bij de telefonische activatie. Via een LAN-netwerk kunt je Windows niet activeren, althans niet op een legale wijze. Max
 • Ik had dus telefonisch die code moeten aanvragen, en dan die code voor beide PC's moeten gebruiken! Ik heb ook een stukje software gevonden, waarbij je tijdelijk de code wijzigd als je geen automatische inlogcode krijgt!, en dat schijnt dus te werken via een NET-werkje!
 • Waar kan ik in Windows het registratienummer vinden, ik heb XP geinstalleerd op een stand-alone PC en een met een internet verbinding. Xp automatisch laten registreren via Microsoft, maar nu wil ik ook de XP versie activeren op mijn stand-alone, wie kan me helpen!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.