Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows NT installeren

mariourk
9 antwoorden
 • Ik heb geprobeerd windows NT 4.0 te installeren (die wil ik daarna upgraden naar windows 2000 maar dat terzijde)
  Ik heb een ntfs partitie aangemaakt op mijn tweede schijf (primarie slave) met partition magic 7.0.
  Maar windows vertikt het om daar geinstalleerd te worden.
  Ik vind het hele partitie gedeelte eigenlijk nogal vreemd, extended partities met alle logische stations worden herkend als "unused space"
  Voor mijn 1e schijf van 40 gig word een grotte aangegeven van 8 gig
  en voor mijn 2e schijf van 20 gig word een grootte aangegeven van 2 gig.
  Ik heb ook al geprobeerd om alle partities te verwijderen en winNT zelf een partitie aan te laten maken tijdens de setup. Dit werkt echter ook niet.
  Ik heb daarna geprobeerd een ntfs partitie aan te maken op mijn 1e schijf (pri master) maar dat kon alleen maar een logisch station worden in een extended partitie (die winNT herkend als "unused space")
  Ik wil graag win98, winNT en linux op 1 systeem installeren en als bootmanager lilo gaan gebruiken. Pas als win2000 goed bevalt wil ik die echt gaan gebruiken ipv win98. (ik heb nu even een goede windows installatie nodig dus win98 wil ik laten zoals hij nu is)
  Weet iemand een oplossing voor dit probleem?

  Alvast bedankt
 • gebruik zelf andere bootmanager en daarmee is het installeren van oa NT 4 server geen probleem

  Heb momenteel 6 OSén naast elkaar "hangen"
  95
  98
  98SE
  NT 4 server
  Win 2000 pro
  Win 2000 adv server

  wellicht idee om es te kijken of "mijn" bootmanager wat voor jou is

  http://www.terabyteunlimited.com/bootitng.html
 • Ik neem aan dat Windows 98 op de eerste HD is geïnstalleerd in de primaire (en aktieve!) partitie. Die is dan wel FAT, en geen FAT32, want anders heb je mogelijk een probleem met NT4…
  Maak de rest van de HD, en de hele tweede HD, schoon met Partition Magic, zodat het allemaal 'unused space' is, en start vervolgens de installatie van NT4. Het installatieproces zal automatisch een extended partitie aanmaken en NT4 daarin plaatsen. Nà de installatie kun je dan, weer met PM, die partitie zonodig verkleinen en andere partities toevoegen.
 • Ik heb win98 idd op de 1e en actieve partitie staan. Dit is een fat32
  partitie. Waarom zou winNT daar problemen mee hebben?

  En met lilo is niets mis hoor, het bootmanger gedeelte ben ik ook nog niet aan toe, eerst winNT geinstalleerd hebben.
 • Winnt 4 kan je alleen instaleren op een FAT16 partitie. Tijdens de installatie zal hij vragen of hij deze partitie moet omzetten naar NTFS.
 • Waarom installeer je niet meteen Windows 2000?
 • Ik heb snel even geprobeerd met een FAT16 partitie (logisch station in een extended partitie) maar dat werkte niet.
  Zo gauw ik weer tijd heb (het word wat laat om het nu nog te doen) zal ik proberen een primaire FAT16 partitie aan te maken op mijn 2e schijf, hopelijk werkt dat wel.

  Ik het alleen de win2000 upgrade, daarom moet ik eerst winNT 4.0 installeren. Het is niet anders.
 • Ik zou natuurlijk kunnen vragen waar ik ergens een goede win2000 cd kan downloaden. Maar dat mag niet op deze site dus moet het maar zo :wink:
 • De upgrade moet je zo kunnen installeren zonder eerst NT4 erop te zetten. Tijdens installatie wordt dan om de NT4 CD gevraagd (of een CD met een ander OS dat voor upgrade in aanmerking komt).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.