Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Back-up software

Anoniem
Mr. 18
15 antwoorden
 • Ik wil software gaan kopen om een back up van mijn systeem te maken.
  Nu zijn er volgens mij grof genomen twee programma's: Norton Ghost en Drive- Image van Power quest.

  Welke van de twee is het beste?
 • De meningen zijn een beetje verdeeld: het zijn beiden goede programma's.
  Mijn voorkeur gaat naar Drive Image: heel gemakkelijk in gebruik en nog nooit problemen gehad.

  Marc
 • Als je drive image wilt gaan gebruiken en de computertotaal van november nog ergens kunt krijgen of je hebt hem al, dan staat daar nog een complete stappen plan in hoe je drive image kunt gebruiken.
  Werkt heel simpel.
 • De meningen zijn inderdaad verdeeld; ikzelf gebruik reeds ALLE progs van NORTON vanaf "Norton Commander for Dos" (waar is de tijd?). Proefondervindelijk weet ik dat bv NORTON steeds een stap voor is op MICROSOFT en ook steeds betrouwbaar en probleemloos werkt.
 • Proefondervindelijk weet ik dat Norton Ghost goed is, maar dat je grote problemen kunt krijgen met de installatie en deïnstallatie van Norton Antivirus en bagger als System Works. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de werking van die programma's. Zo heeft Antivirus eens mijn MBR vernaggeld :(

  Persoonlijk wacht ik in spanning op het uitkomen van de final van Nod32 versie 2 en dan kan Norton definitief van m'n PC worden gemikt.
 • Spijt me Brigitte, niet mee eens. Norton AV KAN je bootsector verbraggelen als hij er een virus uit verwijderd. Je kan probleemloos je bootsec herstellen, zelfs onder WinXP met een bootdiskette van Win98.
  Achter de Dos-prompt tik je gewoon FDISK /MBR en alles is terug in orde.

  >>Zoals ik reeds eerder gezegd heb op dit forum: de meeste computer-problemen (80%) worden veroorzaakt door het ondeskundig klooien van de gebruiker. Meestal hoort men iets en wil het ook eens proberen.
  Vooral het overklokken, wat trouwens (en dit is dan ook persoonlijk) voor niets nodig is, en meestal gevaarlijk: je vermoord gewoon je systeem en dan maar klagen dat ze problemen hebben. Wanneer je software van NORTON bv gebruikt op een overklokt systeem ZOEK je problemen. Het is dan ook totaal verkeerd om de schuld op de Software te schuiven.<<

  Deze middenfraze is niet op jou persoonlijk hoor…
  Bij mij draaien de ganse dag 4 PC's en 's nachts 1. Allen voorzien met de nodige NORTONS: A-Virus, SystemWorks, Internet-Security, Ghost. Nooit problemen. Alleen, afhankelijk van de Win versie, moet je wel een andere NORTON versie installeren. Als je dat niet kan, dan kunnen zich inderdaad problemen aandienen. Is echter de schuld van MICROSHIT: die willen niets liever dan alle voor hen vreemde sofware weren. Indien ze niet op de vingers getikt werden, zouden ze al die "goede" software vlug overnemen en integreren. Pas dan zouden we, zoals de negertjes vroeger, onze hoed moeten afdoen en al buigend op onze knieen vallen voor Bill Gates en C°.
 • Het probleem was dat ik een paar jaar geleden een extra partitie had aangemaakt met PM. Na een herstart kwam NAV met een melding dat het MBR was gewijzigd en of ik het wilde repareren. Geen waarschuwing over de gevolgen of uitleg over de melding. Helaas voor "Yes" gekozen en m'n Windows-installatie kon vervolgens worden geformatteerd, alle data kwijt. Of het met fdisk /mbr op te lossen zou zijn geweest, betwijfel ik.

  Later bleken we op m'n werk dezelfde problemen tegen te komen. Als je Norton het MBR in de gaten liet houden, gaf het ghosten van machines problemen. Gebruikers kregen dezelfde vraag als ik voor hun neus en zo zijn heel wat installaties gesneuveld.

  Een vriend van me kan Norton AV niet deïnstalleren zonder dat zijn internetverbinding dienst weigert. Alle instellingen staan goed, netwerkverbindingen opnieuw aangemaakt, niets helpt.

  Zelf heb ik grote problemen gehad met de installatie van NAV 2002.

  Ik ben inmiddels systeembeheerder en met Norton ben ik tegen problemen aangelopen waarvan ik overtuigd ben dat huis-tuin-en-keuken-gebruikers ze niet kunnen oplossen.

  Kortom: Ghost is een prima programma, maar bij andere produkten zet ik vraagtekens.
 • Systemworks vond voortdurend problemen op mijn computer. Die moesten dan gerepareerd worden. Erg vervelend. Toen ik systemworks had verwijderd waren er ook geen problemen meer. Bij mij rees het vermoeden dat Systemworks problemen genereert om zichzelf noodzakelijk te laten lijken.
 • [b:ccc7abaa01]Bij mij rees het vermoeden dat Systemworks problemen genereert om zichzelf noodzakelijk te laten lijken.[/b:ccc7abaa01]

  Heb nog nooit eerder grotere bullshit gehoord of gelezen. Zo'n berichten laat je beter weg van een goed forum: het brengt andere ernstige gebruikers in verwarring en geeft een totaal verkeerd beeld van toch zeer goede software-pakketten.
 • Goed, was wat boud geformuleerd. Is voor mij ook al weer wat lang geleden dat ik met Systemworks werkte. Maar heb eens met mijn broertje gebeld. Vroeger een grote fan maar tot mijn verbazing heeft hij het pakket er inmiddels ook af gegooid.

  Een groot probleem was die Crash Guard van Systemworks. Die crashde voortdurend. Dat bedoel ik eigenlijk. Toen ik Systemworks had verwijderd crashde mijn compu nauwelijks meer. Vandaar mijn boude opmerking dat Systemworks meer problemen dan oplossingen levert, althans binnen mijn familie.

  Voorts meldde broertje dat de optie "speed start" geen tijdswinst oplevert. Waarschijnlijk omdat Systemworks zich dan ook met het starten gaat bemoeien zodat sneller niet echt sneller is. Omdat Systemworks zich met veel processen bemoeit vertraagt de compu sowieso wat.

  Tenslotte is de vraag wat eigenlijk de meerwaarde is van Systemworks. Windows kan het zelf allemaal ook wel. Maar goed, het was dus vooral de Crash Guard die irritaties opleverde.

  Kun je ook uitvinken natuurlijk. Hoe dan ook, de volgende keer zal ik eerst mijn broertje bellen voor ik de onderbuik laat spreken:-)
 • Persoonlijk zal ik voor Drive Image gaan. Is net even gebruiksvriendelijker dan Norton Ghost. Let er wel op dat je de nieuwste versie koopt van Norton, de oudere versies worden niet ondersteund in XP. Een groot nadeel van Ghost is, is dat je een codenummer moet invoeren als je je back-up terug zet.
 • Zoals ook ROB schreef: je moet inderdaad ook de aangepaste versie van SystemWorks hebben. De schuld daarvan ligt dan bij Microshit. Kwestie om de haverklap wijzigen van hun win versies. Het spijtige daarvan is dat de consument iedere maal opnieuw in de geldbeugel moet tasten. Dit fenomeen heb je trouwens ook met de meeste andere, vooral goede softw. pakketten.
 • Heb PQ DriveImage 2002 en Norton Ghost 2002 beide mogen uitproberen. Ik ben ook Norton-fan, maar Ghost vind ik niet bepaald gebruikersvriendelijk. Ik heb na Ghost DriveImage geprobeerd en dit is een fantastisch programma. Ook het terugzetten van een image werkte (bij mij) perfect. :P

  Overigens, Crashguard wordt volgens mij al 2 jaar niet meer meegeleverd met Norton SystemWorks en Utilities. Het veroorzaakte inderdaad problemen. :o
 • Het beste backup programma was voor mij indertijd Veritas Backup Exe.
  Dit bestaat nog steeds, maar onder WinXP heeft het veel van zijn functionaliteit verloren.
  Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk bij Norton terechtgekomen; mijn inziens momenteel het beste backup programma.

  Eddy
 • Mis! CrashGuard word nog steeds meegeleverd. Spijt mij te vernemen dat Nortonprodukten bij sommigen problemen opleveren. Ik blijf er echter bij dat die NIET te wijten zijn aan de Norton-Software. Zoals ik reeds zei: ik gebruik Norton reeds van in de goede oude DOS-tijd, steeds tot volle tevredenheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.