Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Xp installeren vanaf harde schijf,zoals de precopy van w98

Mr. 18
11 antwoorden
 • Weet iemand hoe ik xp vanaf de harde schijf kan installeren.
  Voorheen deed ik dit met windows 98 door de win98 map te kopieren naar de harde schijf, en vanaf daar te installeren.

  Vanaf de windows Xp cdrom heb ik al eens de i386 map naar de harde schijf gekopieerd, en dan winnt.exe opstarten, maar dan loopt ie vast na ca. 3 minuten te bestanden te hebben gekopieerd. Overigens duurt het kopieren van die map errug lang, zo'n 2 uur!

  Heeft iemand hier wellicht een goede tip ??
 • De hele cd-rom naar de hardeschijf kopieren en vervolgens met een win98 opstartdiskette opstarten en dan de setup draaien. Dit moet volgens mij werken.
 • bedankt voor je reactie jdlhaye

  Dat is juist het gekke , want dat dacht ik ook. Heb inmiddels ook op een andere computer geprobeerd, maar daar lukt t ook niet.
  Ik start winnt.exe vanuit de i386 map die ik naar de harde schijf heb gekopieerd.
  Dan krijg ik eerst melding, geen smartdrive geinstalleerd, maar kan vervolgens wel verder. Hij begint dan te kopieren en stopt na 1 minuut. Mijn harde schijf lampje blijft dan branden, maar er gebeurt verder nix meer.
 • maar je moet ook de setup draaien dus gewoon de plaats aangeven waar de cd-rom staat en dan krijg je dus bij mij bijvoorbeeld
  d:\windowsxp\setup
 • [quote:b70742df3a="jdlhaye"]maar je moet ook de setup draaien dus gewoon de plaats aangeven waar de cd-rom staat en dan krijg je dus bij mij bijvoorbeeld
  d:\windowsxp\setup[/quote:b70742df3a]

  Klopt. Tot zover gaat het goed. Hij vraagt namelijk nadat ik winnt.exe heb opgestart, waar die de installatiemap (i386) kan vinden. Bij mij staaat ie op C: , dus c:\i386. Daarna begint ie ook met kopieren vanuit die map.
  Voor de duidelijkheid. De computer waar ik XP op wil installeren heeft geen cdrom speler! Daarom wil ik dus vanaf de harde schijf installeren. M.b.v. een andere computer kopieer ik de i386 map op de harde schijf.

  Alvast bedankt!

  p.s. Je hebt t over setup draaien. Ik neem aan dat je setup.exe bedoelt. Dit bestand staat in de root van de XP cdrom. Dit programma kan ik echter niet opstarten. Hij geeft dan Cannot not run in dos modus.
 • Wat heeft het eigenlijk voor nut? ik draai xp al een tijdje, maar heb er nog nooit een cd in hoeven doen, wat je dus met w98 wel moest.
 • Wat heeft het eigenlijk voor nut? ik draai xp al een tijdje, maar heb er nog nooit een cd in hoeven doen, wat je dus met w98 wel moest.[/quote
  ]


  Nou , heel veel nut. Ik wil op mijn laptop , Een evo n400c, Xp installeren. Deze heeft geen interne cdrom speler, is nl. heel plat model.

  Win ME en Win 98 installeren is geen enkel probleem, door de mappen naar de harde schijf te kopieren, echter met XP lukt me dit op een of andere manier niet.. En ik wil zo graag XP op mijn laptop!!!!

  Dus …veel nut…
 • ow, okay, daar had ik helemaal niet aan gedacht, ik dacht dat je gewoon een cdspeler erin had zitten :oops:
 • o geeft niet hoor..maarre… weet je misschien de solution hiervoor. Ben al een tijdje aan het kl**ten, maar krijg het niet voor elkaar.

  Heb overigens ook een freecom drive die ik via pcmcia in dos kan benaderen, maar dan lukt t ook niet.. begint goed, maar geeft dan op een gegeven moment de foutmelding dat ie de eula.txt. niet kan vinden. Waarschijnlijk komt t omdat ik van die freecom niet kan booten.

  Maar het liefste wil ik gewoon vanaf de harde schijf installeren…
 • probeer eens te booten met de bootflop van winXP, en dan te installeren.
 • Kun je die Smartdrv.exe niet laden van je opstartdiskette?
  Vervolgens kun je installatie starten vanuit c:\i386\winnt.exe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.