Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Permanent HD activiteiten onder XP

None
6 antwoorden
 • Wie kan mij verlossen van een storend HD 'probleem'.
  Nadat de PC opgestart is en werk klaar is blijft de HD met een interval van 1sec. een activiteit uitvoeren. In een vast ritme hhor je de HD even werken. Wat hij op dit moment doet is voor mij een vraag. Immers er is verder geen programma opgestart.
  Om zeker te zijn dat NAV geen invloed hebt deze zelfs gedeinstalleerd. De HD blijft met een interval iets uitvoeren. Wanneer ik met CTRl/ALT en DEL gaat kijken welk programma actief is zie ik geen actieve programma's.
  In het grafische scherm van CPU-gebruik zie ik wel een regelmatig golfje op het ritme van de HD. Ook in het linkse scherm zie je % veranderen op het ritme van de HD.
  Er moet dus toch een programma actief zijn of iets controleren.
  Na enige tijd is dit storende HD gebruik verdwenen, wat en hoe weet ik niet. Door normaal gebruik van de PC is hij in eens stil. Na een reboot komt het storende geluid en HD aktie terug. :cry:

  Ik heb dit eerder ook gehad en op advies XP opnieuw geinstalleerd. Kort hierna keerde deze onhebbelijkheid terug. Ik zelf denkt aan een XP update. Deze worden namelijk automatisch geinstalleerd en wat dan precies het nut is? Ik neem aan dat dit allen verbeteringen zijn voor XP. (Overigens XP bevalt mij perfekt, dit ter zijde.)


  Heeft iemand ook een dergelijke ervaring? Hoe is hij hier van afgekomen?
 • Tja wel eens gehad. Dat geratel deed die niet alleen bij het opstarten. Dat geratel was ook hoorbaar wanneer de computer niks deed. Uiteindelijk bleek mijn harde schijf overleden. In zekere zin kan een (moderne) harde schijf zichzelf repareren. Normaliter merk je daar niks van.
  Zolang je geen toevallige en onverklaarbare crashes hebt, zal de schijf waarschijnlijk wel okay zijn.
 • Het kan ook een progje zijn wat op de achtergrond zit de oh-en, maar dan zou je even in de lijst met actieve processen moeten kijken
 • kijk dat zoeken naar een prog heb ik reeds gedaan.
  Wanneer het zo simpel was dan was er geen forum vraag.

  Via een andere bron is mij te horen gekomen dat het waarschijnlijk iets te maken heeft met de hoeveelheid intern geheugen. Nu draait XP met 256MB, dit verhogen naar 512MB zal het probleem moeten oplossen.
  Namelijk XP zou bezich zijn om geheugenruimte vrij te maken door het virtuele geheugen op de HD aan te vullen met fysiek geheugen inhoud.

  Zit iets in in deze redenatie.
  Wanneer ik de hoeveelheid geheugen in de gaten houd zie ik inderdaad dat er geheugen wordt vrijgemaakt.

  Zal dus eerst maar eens sparen voor een rugje DDR geheugen.
  Mijn MoBo kan 333MHz geheugen aan dus zal het plaatsen van PC2700 de voorkeur geven inplaats van de nu aanwezige PC2100.

  Eerst maar sparen voor dat DDR geheugen en eens kijken of de HD rustig wordt.
 • 256 mb moet genoeg zijn voor xp. misschien is dit weer iets waarvan je zegt dat heb ik al gedaan maar ik dacht ik meld het toch maar. heb je gecontroleerd of je geen spyware op je computer hebt. draai ander de nieuwste versie van adaware. vindt je wel via google
 • Als je WinXP op NTFS hebt geïnstalleerd, kijk dan een bij de Eigenschappen van je C-partitie. Hier staat aangevinkt: Deze schijf indexeren om zoekakties te versnellen. Dit kan leiden tot ongewenste activiteiten en heeft meestal niet zo erg veel nut. Kun je dus zonder probleem uitvinken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.