Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP starten vanuit DOS

juul
6 antwoorden
 • Ik had dualboot: winME op c: en winXP (pro) op d: (beiden FAT32). Wegens ongelooflijke sloomheid heb ik c: geformateerd en dan win98SE eropgezet, met als doel later (wanneer win98 volledig in orde is met drivers en al) bestanden van op d: naar c: te zetten, d: formatteren een een clean install van winXP doen.

  Nu was ik vergeten van het bootmenu die verdwijnt, en nu kan ik dus niet meer in windowsXP geraken. Ik weet dat een nieuwe installatie van winXP weer een goed bootmenu zal aanmaken, maar ik moet nog in de huidige winXP installatie zijn om enkele dingen te exporteren (favorieten, cookies, instellingen). Hoe kan ik nu zonder een nieuwe winXP installatie winXP starten? In dos naar d: gaan en dan win typen geeft een error. Ook zelf boot.ini aanmaken en op c: zetten verandert niets, win98 start automatisch op (time stond op 30).
 • Je kan proberen met de winXP cd te booten en dan de repair modus oid te starten. Daarna run je fixmbr. Het heeft mij wel eens uit de brand geholpen, maar weet niet precies of het werkt, er zijn geloof ik meerdere bestanden nodig voor het booten van winXP
 • Stel nu dat ik niet in het bezit ben van een winXP boot cd… :oops:, hoe zou ik het probleem dan aanpakken?
 • Je kan de bootdiskette's van XP downloaden van de site van microsoft, maar ik weet niet of je daar wat mee opschiet als je de cd niet hebt.

  Of je kan de nodige bestanden via dos overzetten en dan formatteren
 • Je had een kopie moeten nemen van Bootsectordos
  XP naast de oude installeren. (Partitie niet formateren!) Vanuit de nieuwe XP kun je data van XP backuppen.

  Of via een bootdiskette (van ME) kun je toch ook naar de partitie van Xp gaan en eventueel je data backuppen naar je C (waar ME opstaat)? Dit is misschien wel omslachtig maar als je weet waar je moet zoeken….
 • Of ben je hier iets mee: http://www.dougknox.com/xp/tips/xp_repair_9x.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.