Vraag & Antwoord

OS Windows

XP HOME EDITION OEM VERSIE INSTALLEREN

5 antwoorden
  • Is het mogelijk om Windows XP home edition oem versie te herinstalleren op een computer? Ik heb eens gehoord dat dit niet meer kan. Is dit waar of niet? Wie kan er mij hier mee helpen en hoe moet ik dit doen indien het wel kan?
  • de oem versie is een versie zonder mooi doosje enzo, verder gewoon precies het zelfde. Als je een serial hebt kan je die gewoon gebruiken en activeren, als dat nog niet eerder is gedaan. Het installeren is vrij simpel, zorg dat je pc vanaf de cd boot, en dan start de installatie. Dat spreekt allemaal voor zich.
  • Als het gaat om een echte OEM versie, is er geen probleem, deze kan gewoon geherinstalleerd worden. Anders is het als het gaat om een versie die hoort bij een specifieke PC. Deze kan je niet installeren op een andere PC, aangezien er rekening gehouden wordt met de gebruikte hardware, zo o.a. type en serienummer van de harde schijf. Eddy
  • [quote:04a0184850="Eddy X"]Als het gaat om een echte OEM versie, is er geen probleem, deze kan gewoon geherinstalleerd worden. Anders is het als het gaat om een versie die hoort bij een specifieke PC. Deze kan je niet installeren op een andere PC, aangezien er rekening gehouden wordt met de gebruikte hardware, zo o.a. type en serienummer van de harde schijf. Eddy[/quote:04a0184850] dat hoeft niet altijd zo te zijn, ik spreek uit ervaring :lol:
  • okay.....het verschil tussen een eom en een volledig versie...... eom heb je zo in de winkel gekocht klopt?! nou die bewuste winkelier (bv vobis)is dan verandwoordelijk voor de ondersteuning van want die hebben daarbij de lecentie opgekocht bij ms vandaar dat het ook zo goedkoop verkocht kan worden. een volledig versie daar aan tegen (dus geen eom) .........is dat alle ondersteuning nog bij ms liggen dus je kunt die jongens ook bellen voor ondersteuning ga je met een eom versie ms bellen moet je gaan betalen...dat is het verschil dus jou andwoord is ja je kunt eindeloos gaan formatteren en opn. inst. geen probleem. :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.