Vraag & Antwoord

OS Windows

Traag opstarten

9 antwoorden
  • Sinds enig tijd start mijn PC erg traag op. Ik heb de indruk dat dit is ontstaan na een download van een servicepack (SP1) voor Windows XP. Mijn bureaublad is er na 30 seconden. De virusscanner (Symantec) op de taakbalk heeft een rood kruis. Bij taakbeheer (19 items waarvan viermaal svchost.exe) zie ik gedurende een minuut alleen het geheugengebruik toenemen. Daarna worden enkele items toegevoegd (totaal staan er 23, volgens mij gangbare, items. Daaronder een nieuw bestand svchost.exe dat vervolgens groeit naar ca. 16.000 kB. De virusscanner is vervolgens normaal op de taakbalk beschikbaar. Totale opstartduur 2 minuten. Is dit normaal? Wat kan die vijfde svchost.exe zijn? Ligt dit aan de virusscanner? Uitschakelen van firewall en virusscanner helpt niet. Defragmentatie ook niet. Spybot, Ad-aware en virusscan ook al gedraaid.
  • [quote:0a60e25dc2="Hans Hugen"]Sinds enig tijd start mijn PC erg traag op. Ik heb de indruk dat dit is ontstaan na een download van een servicepack (SP1) voor Windows XP. Mijn bureaublad is er na 30 seconden. De virusscanner (Symantec) op de taakbalk heeft een rood kruis. Bij taakbeheer (19 items waarvan viermaal svchost.exe) zie ik gedurende een minuut alleen het geheugengebruik toenemen. Daarna worden enkele items toegevoegd (totaal staan er 23, volgens mij gangbare, items. Daaronder een nieuw bestand svchost.exe dat vervolgens groeit naar ca. 16.000 kB. De virusscanner is vervolgens normaal op de taakbalk beschikbaar. Totale opstartduur 2 minuten. Is dit normaal? Wat kan die vijfde svchost.exe zijn? Ligt dit aan de virusscanner? Uitschakelen van firewall en virusscanner helpt niet. Defragmentatie ook niet. Spybot, Ad-aware en virusscan ook al gedraaid.[/quote:0a60e25dc2] [b:0a60e25dc2]Verwijder SP1 in Config/Software Sp1 heeft bij ook alleen maar voor problemen gezorgt en zinsdien ik het eraf heb gegooid werkt alles weer prima!!![/b:0a60e25dc2]
  • probeer de bootvis tool van microsoft eens, te vinden op www.microsoft.com
  • Kijk even [url=http://www.pacs-portal.co.uk/startup_pages/startup_full.htm#S]hier[/url] kijk even je msconfig na, want er zijn best een aantal dingen die je kan uitzetten. Dit verkort je opstart tijd aanzienlijk. Svchost.exe is een homepage hi-jacker als het pad Windows\System\1060 directory is. Kijk even in je msconfig.
  • Bedankt voor de reacties. Ik zal de tips proberen.
  • die sp 1 verwijderen is leuk, maar wat als je er 20 van hebt staan? allemaal verwijderen?
  • Die "20" zijn hotfixes - niet de SP1 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q329260
  • Ik vind WinPatrol een leuk proggie om je MSCONFIG in de gaten te houden en/of te bewerken.
  • Ik vind WinPatrol een leuk proggie om je MSCONFIG in de gaten te houden en/of te bewerken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.