Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bios-upgraden?

Robertnl
13 antwoorden
 • Ik lees regelmatig over het upgraden van de Bios.

  Is het verstandig om net zoals bij een antivrusprogramma de update regelmatig uit te voeren, dit ook te doen met de Bios van de computer? En zo ja, wat zijn dan de belangrijke punten om op te letten, opdat de update vlekkeloos wordt geïnstalleerd?

  Alvast bedankt voor het meedenken.
  Robert
 • Nee, als je PC goed loopt is dat niet nodig. Op de site van de chipset van je mobo kan je nagaan wat een BIOS-update precies doet. En als je toch besluit om het te doen is het een kwestie van de instructies [b:3f2689e31a]goed[/b:3f2689e31a] lezen.
 • Als je bijvoorbeeld een instabiel systeem hebt of vindt dat het te langzaam gaat allemaal kan het wel eens aan je BIOS liggen. Dan moet je wel zorgen dat je een 'flash' downloadt die precies VOOR JOUW TYPE MOBO is, anders vern**k je je PC… Tenzij je zin hebt om het ding open te schroeven en te resetten natuurlijk. :wink:
 • Dank voor de reacties.

  R.
 • Beste Robert,

  Uit je vraag leidt ik af, dat je niet echt problemen hebt met je pc, ik raad je dan ook sterk af om je nios te upgraden of te flashen, immers je zal niet de eerste zijn die na een dergelijke upgrade zijn complete moederboard kan upgraden als je begrijpt wat ik bedoel, over het algemeen al een bios upgrade ook alleen nodig zijn bij het plaatsen van nieuwe hardware, waar de huidige bios geen raad mee weet, dus NIET DOEN….

  groetjes Robert
 • Dank je Robert voor de extra waarschuwing; ik heb begrepen dat ik tot nu toe geen reden heb om de bios te wijzigen, maar ik lees er zoveel over dus ik kreeg bijna het idee dat ik mee moest met de stroom…..

  in ieder geval allemaal bedankt

  Robert
 • Ach weet je Robert het is net als met Windows, mee gaan is leuk, tot dat je computer gewoon weg niet meer mee kan, voor veel mensen kan een pc met 300 Mhz en 64 mb geheugen meer dan genoeg zijn, maar dan moeten ze geen XP gaan draaien (wil niet eens), want dat trekt ie eenvoudig weg niet, daarom bij elke upgrade mijn advies:

  Eerst nadenken of je het nodig hebt, dan pas upgraden. :D

  p.s.: Dit advies wordt overigens niet gewaardeerd door grote vriend Gates.

  groetjes Robert.
 • [quote:77e4d236b2="mercury"]
  Eerst nadenken of je het nodig hebt, dan pas upgraden. :D
  [/quote:77e4d236b2]

  Vandaar mijn vraag c.q vragen :wink:

  R.
 • Aan het updaten van de Bios is niks mis…Alleen even vragen welke Bios je moet hebben. Een paar maanden kan heel wat verschil zijn. En als je een Bios update verkloot is het niet een kwestie van CMOs clear.
 • [quote:4729570e1d="ProblemPc"] Een paar maanden kan heel wat verschil zijn. En als je een Bios update verkloot is het niet een kwestie van CMOs clear.[/quote:4729570e1d]

  ProblemPc, wat bedoel je met een paar maanden kan heel wat verschil zijn? (een sterk verouderde bios in mijn systeem soms?).

  En is het nu wel of niet eenvoudig om CMOS clear te doen en hoe doe je dit?

  Robert
 • Kijk even welk je moederbord je hebt, surf naar de website van de fabrikant. Kijk ook even welke BIOS je hebt (van welke datum - komt met het opstarten linksonder in beeld). Op de site kun je zien of er nieuwe BIOS-updates beschikbaar zijn, wat ze toevoegen en welke problemen verholpen worden. Aan jouw de keuze dan….
  Hoe je het BIOS moet flashen staat ook daar wel beschreven.
  Succes
  Marc
 • Een BIOS update is een gevaarlijke actie. Soms kan het zinvol zijn, maar doorgaans is het niet nodig. Ik heb het wel gedaan en mijn PC is er beter op geworden. Echter de vraag is hoeveel mensen er echt baat bij hebben?
 • Doe de BIOS upgrade nou al enkele jare en ging altijd goed.
  Heb een ASUS A7v8x bord ( een maand oud) en met ASUS live update vorige week mijn bios ge-update.Toen ging het voor de eerste keer mis.
  Windows (xp) niet meer op te starten,ook niet in veilige modus.
  Had gelukkig m,n schijf gepartitioneerd en hoefde alleen maar de C: schijf te formateren en alles opnieuw te installeren.
  Hielp ook niet.
  Toen de vorige BIOS terug geflasht en toen gin alles weer prima.
  Ben gewoon een freak die alles up to date wil houden maar als alles goed draait hoef je de bios niet te updaten.
  Doe ik nu ook niet meer.Heeft me 4 dagen gekost en de nodige vloekjes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.