Vraag & Antwoord

OS Windows

2 HDD: 1 voor XP 1 voor 98 herkent XP dat automatisch?

4 antwoorden
  • Nog even terug op dual boot XP en 98. Ik heb PC met HDD nr 1 XP Home. Wil bijplaatsen HDD nr 2 98 (al geinstalleerd) Herkent XP bootloader dat? Ik wil XP als standaard en zo nu en dan 98 Wat moet als primary ingesteld worden Zou partition magic van pas komen? Alvast dank voor de tips en antwoorden (zie ook mijn eerdere vraag: Dual Boot: XP en Win98)
  • Als je nu 98SE installeert kun je XP niet meer opstarten, dan heb je een bootmenu programma nodig om dan weer te kunnen kiezen of je moet van tevoren enige bestanden van je root gebackuped hebben. De regel voor meerdere Windows versies is eerst de W9X (95/98SE/ME) versie en daarna de NT (NT4/W2K/XP) en dat kan op een partitie.
  • [quote:1ea5979b3a="kever"]Nog even terug op dual boot XP en 98. Ik heb PC met HDD nr 1 XP Home. Wil bijplaatsen HDD nr 2 98 [b:1ea5979b3a](al geinstalleerd)[/b:1ea5979b3a] [/quote:1ea5979b3a] Hij is dus al geinstalleerd. Ik weet niet of windows XP dit herkend, ik denk het wel, maar als het niet werkt moet bootmagic (van pm) in ieder geval werken.
  • Ik denk niet dan WinXP die Win98 herkend, want anders was het ook niet nodig om een dual boot configuratie te maken waarbij Win98 eerst wordt geïnstalleerd. WinXP zal de harde schijf gewoon vinden. Wil je WIn98 opstarten dan moet je een bootmanager gebruiken of in de Bios kiezen voor booten van ander apparaat (dat kan op mijn K7S5A systeem). In dat geval wordt de Win98 schijf de C: schijf. Je zou dit ook met WinXP kunnen doen, daarmee heb ik ooit deze manier van opstarten gebruikt. Het punt is dat als Win98 als C: is geïnstalleerd, niet zal werken als de schijf de D: wordt. Het ligt er maar aan hoe vaak je die Win98 gebruikt. Is dat heel vaak, tja, kies voor jezelf de makkelijkste oplossing.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.