Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

IE 6 & javascript werken niet

Anoniem
Valk
17 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb gisteren een virus o.i.d. gehad op mijn pc. (WIN XP) maar na hem met veel moeite verwijderd te hebben, wil mijn internet explorere geen JavaScripts meer weergeven.

  Ik heb al onder Extra – Internet Opties – beveiliging – Internet – Aangepast niveau, de opties voor 'uitvoeren van scripts' ingeschakeld, maar het helpt niets.

  Ook kan ik IE6 niet opnieuw installeren, want dan geeft WIN XP de foutmelding dat er al een nieuwere versie is geinstalleerd, en dat de bewerking word afgebroken.

  Wie weet hoe ik dit kan verhelpen.

  Tnx, Valk
 • Heb je breedband Internet? Download dan de allernieuwste versie van IE, dan kan Windows ook niet zeuren dat er al een nieuwere versie is geinstalleerd.
 • Ik heb de nieuwste versie gedownload, maar hij blijft die melding geven, ik denk dat dezelfde versie ook word gezien als een nieuwere versie ofzo.

  Of het ligt aan SP1 die ik heb geinstalleerd.
 • Installeer (opnieuw) de Microsoft Virtual Machine:
  http://www.krm.com/techsupport/tech-downloads_mvm.html
 • Je kunt hier de nieuwste halen van Java Virtual Machine:

  [b:7566153611]download[/b:7566153611] = msjavwu3809.exe

  De versie waar Ben Jonson naar linkt is de 3805 waar nog een bug in zit, deze 3809 heeft die bug in elk geval niet en is de nieuwste versie van JVM.

  [size=24:7566153611]
 • kHeb hem opnieuw geinstalleerd, maar het heeft niets geholpen.
  Volgens mij heeft JAVA ook weinig met JavaScript te maken, maar iig toch bedankt.

  Mocht er nog iemand zijn met een mogelijke juiste oplossing, danhoor ik het graag.
 • [quote:bd90134635="Valk"]Volgens mij heeft JAVA ook weinig met JavaScript te maken.[/quote:bd90134635]
  JAVA heeft alles te maken met Javascript, zonder JAVA doet Javascript het niet namelijk.

  Wat je nog kunt doen is je boot-able cd van XP in je drive doen en deze opstarten en kiezen voor de optie Herstellen van XP installatie. Met deze optie worden al je XP bestanden langsgegaan en zo nodig vervangen.
 • Misschien volstaat zelfs een reparatie van IE:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q318378

  Als je XP (toch) gaat herstellen m.b.v. de CD moet je niet [b:236b84b096]direct[/b:236b84b096] voor "Repair" kiezen:
  http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm
 • [quote:65476b200f="Ben Jonson"]Als je XP (toch) gaat herstellen m.b.v. de CD moet je niet [b:65476b200f]direct[/b:65476b200f] voor "Repair" kiezen:
  http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm[/quote:65476b200f]
  Dit is erg goede raad, ik had het zelf nog nooit gedaan maar het is zeer rot als al je programma's niet meer werken na een Repair van XP.
  Good thinking Ben :wink: !!!
 • Niets helpt.

  Ik zal Windows wel opnieuw moeten installeren.
  Tis wel jammer, want ik heb geen idee hoe ik dat ADSL weer goed aan de praat krijg(vorige keer heeft iemand anders het gedaan).

  Of is er een mogelijkheid om die instellingen veilig te stellen op een andere partitie?

  In ieder geval al bedankt voor het meedenken.
 • Installeer anders eens de o0fficiele SUN java plugin. Te downloaden hier:
  http://java.sun.com/j2se/1.4.1/index.html

  Tijdens de installatieprocedure kun je aangeven voor welke browser het de default java plugin moet worden. Hoewel je daarmee wellicht het probleem omzeilt ipv helemaal oplost, bespaard het je iig (hopelijk) een herinstall van WinXP.
 • Helaas,

  Weer mislukt.
  Misschien zijn er nog andere opties?
 • [quote:1ffd40ef7c="Valk"]Misschien zijn er nog andere opties?[/quote:1ffd40ef7c]

  Netscape? Mozilla? Phoenix? Hoewel het natuurlijk maar een doekje voor het bloeden is.

  Denk niet dat je anders onder een herinstall uit kunt. De pest met virussen is dat je vrijwel nooit exact kunt achterhalen wat er allemaal gemold is. Persoonlijk zou ik na een "stevige verkoudheid" altijd een herinstall doen. Hoewel, herinstall… >> Lang leve Norton Ghost!
 • Mag ik even quoten van deze site?

  http://www.cs.princeton.edu/sip/faq/java-faq.php3

  [quote:ae8a99510a]Java and JavaScript, despite the similarity of their names, are not related. (Isn't marketing wonderful?)[/quote:ae8a99510a]

  Dus het installeren van JVM of het nu van MS of Sun is zal geen JavaScript problemen oplossen. JavaScript zit in de browser gebakken, dus als je browser een probleem heeft met JavaScript dan moet je zorgen dat je iets aan de browser doet. Omdat IE moeilijk de deinstalleren is (als je het wel probeert levert dat een onstabiel systeem op) kijk je dus eigenlijk tegen een herinstallatie van Windows aan. Helaas.

  Tip: Na installatie patch je Windows volledig via Windows Update om exploits te voorkomen en investeer in een goede virusscanner. Daarmee voorkom je dit soort problemen in de toekomst.
 • [quote:bc8ba471aa="LibraOne"]Mag ik even quoten van deze site?

  http://www.cs.princeton.edu/sip/faq/java-faq.php3

  [quote:bc8ba471aa]Java and JavaScript, despite the similarity of their names, are not related. (Isn't marketing wonderful?)[/quote:bc8ba471aa]

  Dus het installeren van JVM of het nu van MS of Sun is zal geen JavaScript problemen oplossen. JavaScript zit in de browser gebakken, dus als je browser een probleem heeft met JavaScript dan moet je zorgen dat je iets aan de browser doet. [/quote:bc8ba471aa]
  Quoeteren uit een oud artikel is nooit aan te raden, 1998, in 4 jaar kan veel veranderen!

  Heel veel pagina's met JavaScript werken niet als je geen Java van SUN of JVM van Micro$oft heb geinstalleerd, probeer maar eens op www.tweeduister.nl zonder JVM of Java van Sun, is allemaal JavaScript.

  Het klopt misschien dat JAVA en JavaScript niet hetzelfde zijn maar hebben wel veel overeenkomsten, waaronder de taalcode.

  En nog even wat, JavaScript zit niet ingebakken in IE browsers maar werkt met behulp van Java Virtual Machine (JVM), in XP (met IE 6) was deze niet meegenomen en moesten gebruikers deze downloaden als update totdat M$ en Sun in een volgende fase van hun juridisch geschil kwamen en M$ de update verwijderde en niemand meer JVM kon downloaden, wat resulteerde in dat veel pagina's met Java en JavaScript niet meer werkten.

  Met JVM versie 3809 heeft M$ een belangrijk lek gehaald uit hun eigen Java versie.

  [b:bc8ba471aa][On Topic]
  Als de herstel functie van XP ook niet werkt dan zit er maar 1 ding op, herinstalleren van XP.
  [/On Topic][/b:bc8ba471aa]
 • Oké mensen,

  Allemaal bedankt voor de hulp.
  Ik ga hem nu installeren, en ik zeg nog wel hoe het gaat.

  Tnx en de Geroetsols van Jan
 • ODF je hebt gelijk wanneer je gelijk hebt. Ik ging met Mozilla (zonder Sun JVM) naar je genoemde site en ik kreeg niet dat mooie menu te zien dat ik wel met IE (met MS JVM) kan zien. Ik zag in de source dat het louter om JS ging. Wah er is inderdaad het een en ander veranderd in de tussentijd.

  Ik ga maar even wat lijfstraffen op mezelf uitvoeren voor mijn slechte research. :oops:

  Excuses.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.