Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe PC kopen

Anoniem
maximilaan
12 antwoorden
 • Binnenkort wil ik mijn oud en traag geworden pc weggeven en zelf een nieuwer systeem kopen.
  Ik volg al geruime tijd de aanbiedingen van bekende leveranciers voor packard-bell, dell, hp, compaq, dixons etc en constateer dat ze allemaal met XP en eventuele extra software voorge-installeerd leveren, dus zonder originele programma en OS cd's.
  Wel, ik wil geen xp en ik wil geen word of works maar ik wil gewoon mijn eigen w98se installeren met wordperfect en div. norton en symantic progs zonder dat allemaal opnieuw te moeten kopen. Systeemherstel kan me gestolen worden want ik heb secondchance en dat is beter en selectiever.
  Kortom mijn vraag: wordt er nog geleverd zonder al deze ongewenste progs en als er geen alternatief is kan ik dan alles wegformateren ?????
  Men heeft me verteld dat zelfs dat niet mogelijk is bij bv compaq omdat een deel van het bios in die voor installatie zit en dat je dus met handen en voeten gebonden bent aan die koppelzooi.
  Een goed advies is dringend welkom waarvoor bij voorbaat bedankt
  ( oh, ik heb niet zulke geweldige ervaring met de kleine lokale leverancier; vaak levert men een ratjetoe en zijn soms na een jaar failliet en mekkeren bij servive zodra dit hun mogelijk geld kost)
 • Formatteren is volgens mij altijd wel mogelijk…
 • Bij geen enkele nieuwe PC, merk of cloon zit het BIOS op de Harde Schijf.
  Diegenen die dat beweren hebben ergens iets los…..
 • Volgensmij kan je in ieder geval bij dell je computer zonder software krijgen. Ik zou gewoon alle leveranciers even opbellen of mailen en dat vragen. Het scheel toch maar weer €350 ofzoiets….
 • Klopt, overal kan je een PC krijgen met niets op de harde schijf, maar dan is ook je PC mogelijk niet op een degelijk manier nagekeken op eventuele fouten aan de inwendige componenten/hardware.
  Er zou tenminste Win mogen opstaan, dan weet je dat het systeem tenminste gewerkt heeft. Leveren met lege schijf? Je zal bij het opstarten maar met een slecht component zitten. Kunnen ze zeggen dat jij de boel verklooit hebt.
 • Zeker grote jongens zoals Dell en Compaq zijn in het zakendoen met Microsoft erg kleine jongens gebleken, zij verkopen dus alleen pc's MET een OS en vaak een hele lading extra software van gemiddelde kwaliteit. Zo een pc zou ik dus niet kopen tenzij ie inclusief de software exact is wat ik hebben wil.

  Wil je die software niet dan zou ik om principiele reden niet doen wat jij zegt eventueel te doen, kopen en formatteren. Dat laatste is dan namelijk slecht zakendoen van Dell en Compaq & co belonen en een derde partij, meestal Microsoft, nog slapender rijk laten worden dan ze al doet.

  Kortom, ga op zoek naar een pc leveranicer die zonder verplichte software verkoopt. Ik weet niet hoe strikt dat Montpellier - France is maar anders zijn erin Nederland talloze goede pc verkopers die deels zelfs via internet hun hardware-only verkopen.

  mvrgroet Edmond
 • stel zelf je pc samen bij een goede pc boer met A merk onderdelen.
  en alleen het os erop.
  koop nooit een witgoed pc als packard-bell
 • dank voor jullie uitvoerige en constructieve reacties !
  ik zal inderdaad eerst nu contact opnemen met enkele leveranciers om de mogelijkheid van levering zonder OS na te gaan.
  het bestellen aan de hand van een eigen specificatie zal ik ook nagaan.
  ik houd me nog aanbevolen voor een goed adres hiervoor in de buurt van arnhem waar ik nog vrij regelmatig kom als ik in nederland ben ( om diverse redenen prefereer ik de aanschaf van een nieuwe pc in nl te doen.)
 • Computerland Arnhem
  Ir. Muijlwijkstraat 27
  6828 BR Arnhem
  Telefoon : 026-4430070
  Fax : 026-4429851
  Email : arnhem@computerland.nl

  En ik kan het niet genoeg benadrukken, koop geen PC van Compaq, PB, HP, IBM, Dell of andere merken en laat te allen tijde dozenschuivers als Dixons en Megapool links liggen. Laat een kloon samenstellen uit A-merk onderdelen, vraag tot vervelens toe advies in dit forum, maar trap er niet in. Je betaalt teveel, vaak voor een kast die grotendeels uit lucht bestaat, terwijl de service bij de computerwinkel op de hoek vele malen beter is.
 • Houd er verder rekening mee dat je een OEM van Win ´98 niet op een andere pc mag zetten :P

  Max
 • Bedankt allemaal; ik heb alles beantwoord gekregen en denk inderdaad , gevolge het advies van Brigitte, computerland te benaderen om met hun een voor mij geschikte configuratie te bepalen.
  Dus zeker geen compaq, hp etc
  oh, mijn w98 is geen oem
  salut
 • bij een beetje pc boer lever je gewoon je eigen win cd en laat je em door hun erop zetten.drukt de kosten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.