Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Faxen

None
10 antwoorden
 • Ik heb een vraagje ivm het versturen van faxen onder win xp.
  Ik beschik over 2 pc's die in een netwerkje hangen, in de oudste van de 2pc (een 166mmx met 32mb ram) zit nog een 33.6 modem die voornamelijk gebruikt wordt om te faxen (ps deze pc draait onder win 98SE).
  Nu wil ik weten of het mogelijk is om vanop de andere pc (win XPpro) via het netwerk contact te maken met de modem op de andere pc om zo een fax te versturen.
  Concreet wil ik dus weten of ik vanop een andere pc een fax kan versturen met de modem van een 2de pc.
  Indien dit mogelijk is had ik ook graag geweten hoe ik dit dan moet aanpakken.
 • hoe zijn die pc's in het netwerk met mekaar verbonden? ethernet? USB? of gewoon via modems? In dat laatste geval DENK ik dat het niet mogelijk is. bij de eerste 2 zou het volgens mij mogenlijk moeten zijn, vraag me niet hoe, maar je kan scanners, printers, schijven, alles kan je delen, dus waarom je modem niet??

  [edit] Met een netwerk tussen de modems bedoel ik natuurlijk dat je maar 1 modem per pc heb, dus dat je netwerk stekkertje in de faxmodem gaat[edit]
 • De computers zijn met elkaar verbonden via een netwerkkabel
  Er is maar een modem in 1 van de 2 pc's.
  Ik heb nog nooit gehoord van een netwerkkabel die je in een modem plugt.
 • Ik ben eens aan het zoeken geweest naar "modem sharing" en het enige dat ik vind zijn programma's om breedband modems te delen en dat is niet wat je zoekt. Volgens mij bestaat het ook niet, ik ben er in een ver verleden ook naar aan het zoeken geweest. Als het alleen om faxen gaat, kun je ook of internet een fax service zoeken, die je mail als fax doorstuurt. Die diensten zijn er zat en ook nog veel gratis.
 • Ik ben eens aan het zoeken geweest naar "modem sharing" en het enige dat ik vind zijn programma's om breedband modems te delen en dat is niet wat je zoekt. Volgens mij bestaat het ook niet, ik ben er in een ver verleden ook naar aan het zoeken geweest. Als het alleen om faxen gaat, kun je ook of internet een fax service zoeken, die je mail als fax doorstuurt. Die diensten zijn er zat en ook nog veel gratis.
 • [quote:c35bddae3c="boomertje"]De computers zijn met elkaar verbonden via een netwerkkabel
  Er is maar een modem in 1 van de 2 pc's.
  Ik heb nog nooit gehoord van een netwerkkabel die je in een modem plugt.[/quote:c35bddae3c]

  nee sorry, had ik nog speciaal een edit gemaakt, leg ik het nog fout uit. Je kan je 2 pc's via een telefoonlijn in een netwerkt zetten.
 • Ik denk trouwens, dat als je er al software voor kunt vinden, dit altijd duurder is dan ergens een 14K4 modem op de kop te tikken. Die is voor faxen voldoende en kost bijna niets op de bekende veiling-sites, zoals bijvoorbeeld deze op eBay:
  http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=176&item=2084659370

  Kosten: 2,95 €
 • [quote:090faca5e7="TWDman"][quote:090faca5e7="boomertje"]De computers zijn met elkaar verbonden via een netwerkkabel
  Er is maar een modem in 1 van de 2 pc's.
  Ik heb nog nooit gehoord van een netwerkkabel die je in een modem plugt.[/quote:090faca5e7]

  nee sorry, had ik nog speciaal een edit gemaakt, leg ik het nog fout uit. Je kan je 2 pc's via een telefoonlijn in een netwerkt zetten.[/quote:090faca5e7]

  Waarom zou ik dat doen? Ik heb een breedbandinternetverbinding en mijn computers staan al in een netwerk op de normale manier via een netwerkkabel. Dus ik denk dat je de vraag niet goed begrepen hebt.
 • Ik heb hier nog wel ergens een 56k modem liggen die ik in deze pc kan pluggen maar dan moet ik mijn telefoonlijn verder doortrekken en daar heb ik absoluut geen zin in.
  Er bestaan toch van die multifunctionele toestellen (copier, printer en fax in een) deze zijn toch ook maar via een eenvoudige netwerkkabel verbonden met de rest van het netwerk.
  Dus die werken dan toch op een min of meer gelijkaardige manier of niet?
 • Ik draai op mijn werk W2K met een ISDN adapter die ook dient als fax en die heeft voor faxen een aparte printerdriver geinstalleerd die ik dan weer geshared heb zodat iedereen met de correcte rechten kan faxen op deze ISDN adapter, misschien is dit soort software er ook wel voor analoge modems?!
  Ik gebruik RVS software voor deze ISDN adapter dat speciaal voor ISDN adapters is gemaakt dus werkt niet met analoge modems.

  Ik vraag me af of een 9X Windows versie genoeg netwerk mogelijkheden heeft om dit realiseren in tegenstelling tot NT4/W2K/XP.

  Misschien weet deze programmeur een oplossing voor dit probleem:

  [b:05c487521e]Nico Cuppen[/b:05c487521e]

  Het is een nederlander die o.a. een eigen fax programma heeft geschreven, misschien weet hij waar je deze functionaliteit kunt halen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.