Vraag & Antwoord

OS Windows

xp verwijderen en w98 opnieuw installeren lukt niet echt

7 antwoorden
  • Hallo. Zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik xp-prof netjes verwijder? Ik wil nl win 98 se er weer op hebben. Maar toen ik vorige week xp verwijderde, en 98 opnieuw wilde installeren gaf hij bij de setup een suwin fout aan en heb ik dus maar weer xp erop gezet.. Weet iemand hoe ik dat weg krijg? :cry: :cry:
  • Met Win98 upstartdiskette: eerst fdisk uitvoeren daarna format c: Eddy
  • [quote:0a258eef0c="Eddy X"]Met Win98 upstartdiskette: eerst fdisk uitvoeren daarna format c: Eddy[/quote:0a258eef0c] Dus alleen format c: was niet goed?
  • en niet te vergeten: FDISK /MBR want bij formatteren wordt ook de DOS-versie informatie naar de schijf geschreven, en die versie is bij Windows 98 lager dan bij XP...
  • Fdisk hoef je helemaal niet te doen.
  • [quote:aeac5dca7a="red1"]Fdisk hoef je helemaal niet te doen.[/quote:aeac5dca7a] Hoe wil je dan die ntfs partitie verwijderen?
  • Als er een NTFS partitie is, dan had hij de vorige keer niet kunnen formatteren onder DOS. Ik ga er dus vanuit dat het een FAT32 partitie is. En dan zou format C: voldoende moeten zijn om eenvoudig te kunnen installeren. Fdisk /mbr is [i:dd13852a78]niet[/i:dd13852a78] nodig, daarin plaatst noch Win9X noch WinXP informatie. Wel in de bootsector, maar die wordt door de setup van Win98 toch wel automatisch overschreven. Blijft de vraag: welke foutmelding heb je precies gekregen? Er zijn nl een hele serie SUWIN-errors: http://www.generation.net/~hleboeuf/suwin.htm Misschien kun je het nog een keer proberen en als die fout komt, deze even posten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.