Vraag & Antwoord

OS Windows

PartitionMagic 7.0 probleem. Help de kansarme nOOb?

Anoniem
Tears
7 antwoorden
 • Okee, hier is het probleem:
  Ik had een C-schijf en een F-schijf. Ik wilde de C-schijf ietsjes kleiner hebben en de F-schijf ietsjes groter. Om dit voor elkaar te krijgen gebruikte ik het programma PartitionMagic 7.0. Het systeem start opnieuw op om de verandering toe te passen. Okee, tot nu toe geen enkel probleem, maar dan blijft PartitionMagic vast hangen. Het systeem start opnieuw op, en ik kom erachter dat de F-schijf ‘verdwenen’ (De schijf is onvindbaar in de map‘Deze computer’, mappen/programma’s op deze schijf worden niet meer opgestart en niet meer gevonden met de Windows verkenner.). De schijf is echter wel zichtbaar in PartitionMagic zelf, en wordt aangeduid met de schijf-naam PqRP, en wordt door het programma gezien als een logical schijf. Ik heb vervolgens geprobeerd om:

  -* Met de diskettes van PartitionMagic (gemaakt bij installatie van het programma) de wijzigingen ongedaan te maken.
  -* In PartitionMagic geprobeerd de PqRP schijf een andere naam te geven
  -* Met het winXP’s systeemherstel een herstelpunt op te zoeken.

  Niets werkte. Nu kan ik in het schijfbeheer (onder computerbeheer) de oude F schijf ‘zien’. Alles lijkt in orde, maar er staat bij de status van de verdwenen schijf: ‘In orde (onbekende partitie)’.

  Heeft iemand enig idee wat ik nog kan proberen om de verdwenen schijf terug te halen? Ik zou iedere poging tot hulp enorm op prijs stellen. Thanks =)
 • De aangegeven oplossing:

  A PQRP (PowerQuest Recoverable Partition Indicator) file system is usually caused by a system crash (power outage or surge, reboot, violence to the cpu) during a resize or move. PartitionMagic will change the file system flag while it is moving data and doesn't get a chance to change it back under these extreme circumstances. In some cases, depending on when the operation was interrupted, the data has become corrupt; and is not recoverable.

  To solve the problem with PTEDIT:
  Execute PTEDIT
  Locate the PQRP. The type value of which will be 3C. (If the PQRP occurred on a logical partition, click on GoToEPBR to locate the correct partition.)
  Click in the type field where the 3C is located.
  Click on the Set Type button.
  A list of available partition types will be displayed. Select the appropriate partition type. (FAT32 if it was FAT32 before etc.)
  Save the changes and exit.
 • =D

  Hartstikke bedankt!!

  Het werkte!! Hoe kan zoiets eenvoudigs dit zo snel oplossen?
  Echt, ik had bijna alle hoop al opgegeven, en was er over aan het denken de hele partitie gewoon maar weg te halen. Gelukkig heeft het niet zo ver hoeven te komen.

  Nou, nogmaals bedankt, je hebt me hier echt mee uit de brand geholpen.

  Tears
 • Van wat ik gelezen heb, heb je geprobeerd om de partities te wijzigen van de windows versie van PM. Ik zou aanraden om altijd de opstart disketes te gebruiken. Deze hebben dezelfde functies als de windows versie. Maar als voordeel dat windows niet draait en dus niet daardoor vast kan lopen. (Zeg nou zelf. Windows staat nou niet echt bekend om zijn stabiliteit)
 • [quote:28e6ed604b="bosjvd"]Van wat ik gelezen heb, heb je geprobeerd om de partities te wijzigen van de windows versie van PM. Ik zou aanraden om altijd de opstart disketes te gebruiken. Deze hebben dezelfde functies als de windows versie. Maar als voordeel dat windows niet draait en dus niet daardoor vast kan lopen. (Zeg nou zelf. Windows staat nou niet echt bekend om zijn stabiliteit)[/quote:28e6ed604b] :lol:

  das idd een goede tip, zal die diskettes gelijk ff maken.
 • Hoewel ik het met bosjvd eens ben dat het maken van die diskettes een goed idee is (altijd doen dus), is dat niet de oorzaak van het probleem. De systeem-partitie kan om te beginnen al nooit onder Windows worden gewijzigd. Daarvoor moet het systeem worden gereboot en wordt de wijziging in DOS uitgevoerd. De werkelijke oorzaak staat in mijn eerste antwoord: PM is onderbroken in zijn werkzaamheden, waardoor de flag niet correct teruggezet kan worden. Dat kan gebeuren bij stroomuitval of een handmatige reboot (bv als de PC is vastgelopen). En dat soort dingen gebeurt ook in DOS helaas.
 • En dit keer ging het goed, de volgende keer misschien niet. Dus altijd backups maken, ook als je PM gebruikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.