Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wisselbestand op andere HD

Hercul3s
6 antwoorden
 • Ik heb sinds een tijdje met partition magic 7 een nieuwe NTFS partitie gemaakt voor het wisselbestand (Windows XP Pro) met een grootte van 1gb zodat ik die makkelijk kan defragmenteren. Ik heb op de C schijf het wisselbestand uitgeschakeld, en op een andere schijf ingesteld dat het wisselbestand daar 2-1024 mb groot mag zijn, maar naar mijn mening zijn mijn prestaties hier wel door naar beneden gegaan en heb ik het gevoel dat die speciale hd helemaal niet gebruikt wordt, kan dit kloppen of niet?

  Ik heb btw 512mb SDR Ram
 • Je hebt een wisselbetsand met 2-1024 Mb grootte aangegeven???, als dat zo is is dat fout. Begin eerst eens met 768-1024.
 • Ik raad je trouwens aan om de minimale en maximale grootte gelijk te houden bv. 700 MB Windows hoeft dan niet meer uit te rekenen hoe groot het wisselbestand moet zijn.

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Een volgens mij betere manier om de grootte van je swapfile te bepalen is een tijdje draaien met een door Windows beheerd bestand. Bepaal de maximale grootte die het bestand krijgt door een redelijk intensief gebruik te maken van de PC. Stel de zo bepaalde grootte (flink afgerond naar boven) in als minimum en het maximum een niet al te klein stuk hoger. En zet deze op je snelste partitie, nl de C-partitie.
  Maar voordat je dat doet moet je de C-partitie eerst defragmenteren, zodat de swapfile in één geheel op C: komt te staan. Die blijft dan ook ongefragmenteerd, en mocht hij eens "overstromen", dan wordt dat toch weer verwijderd bij de eerstvolgende reboot.
 • De tips van Binary kun je volgen, maar ik zou de swapfile (pagefile bij XP) toch op een andere partitie onderbrengen. (indien mogelijk op de eerste partitie van je tweede HD)
  Marc
 • Ik ging eigenlijk uit van één harde schijf. Maar als er inderdaad 2 harde schijven zijn, dan wordt het wat ingewikkelder. In principe wel, ja. Maar: lees dit maar even helemaal door: http://www.aumha.org/a/xpvm.php

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.