Vraag & Antwoord

OS Windows

MSN wachtwoord

Anoniem
bloesem
17 antwoorden
 • Hallo,

  Het wachtwoord van mijn "lieftallige"dochter haar MSN account wordt op e.o.a. manier steeds gewijzigd.
  Elke dag wordt haar toegang geweigerd omdat het wachtwoord niet klopt :evil: :evil: :evil: We veranderen het wachtwoord, en kunnen weer naar binnen, en een paar uur later het zelfde weer :evil: :evil:
  Hoe is dit mogelijk???


  Intruder
 • Dit kan in principe alleen wanneer er een programmatje op de pc staat die telkens het wachtwoord verzend naar bijvoorbeeld een email adres.
 • [quote:b780044fc8="Intruder"]Hallo,

  Het wachtwoord van mijn "lieftallige"dochter haar MSN account wordt op e.o.a. manier steeds gewijzigd.
  Elke dag wordt haar toegang geweigerd omdat het wachtwoord niet klopt :evil: :evil: :evil: We veranderen het wachtwoord, en kunnen weer naar binnen, en een paar uur later het zelfde weer :evil: :evil:
  Hoe is dit mogelijk???
  [/quote:b780044fc8]

  Wellicht verklaart dit het e.e.a.: MSN Messenger urenlang onbereikbaar
 • Hoe vind ik dat progje als dat er al op zou staan, want die van mij en mijn vrouw werkt wel goed???? Het is alleen mijn dochter zijn account, zou die niet gekraakt kunnen zijn?????
 • Kan maybe wel, maar dan is het wel heel raar dat als je het wachtwoord wijzigt dat het een poosje later weer gebeurt is. Of er moet echt een lolligerd bezig zijn…..???
 • MSN-wachtwoorden kunnen d.m.v. speciale trojans gestolen worden, misschien heb jij er een op je computer. Een dergelijke trojan zou dan waarschijnlijk verstuurd zijn door een bekende op haar contactlijst. Dit laatste zou ook kunnen verklaren dat alleen je dochter er de dupe van wordt.
  Zorg dat je virusscanner goed up to date is en scan je hele computer, als je dan niets kunt vinden eens kijken of je met een online scan wat kunt vinden, bijvoorbeeld hier:

  http://housecall.antivirus.com/housecall/start_corp.asp
 • Hallo,

  Ik heb mijn virusscan altijd up to date, maar ik heb Ad-aware even laten zoeken.En hier kreeg ik de volgende resultaten te zien. Die verdachte sleutel, kan ik die zonder meer verwijderen?????

  Scan register
  ==============
 • Ik zou die verdachte key, backuppen, en daarna verwijderen, als er iets fout gaat, wat me niet waarschijnlijk lijkt, kan je het altijd nog terugzetten.
 • Inderdaad backup maken van die key (rechtsklik in regedit op de key en kies voor exporteren). Als je ME of XP hebt kun je eerste een ysteemherstelpunt maken. Vervolgen kun je door Ad-Aware alles laten verwijderen.
 • waarom zo moeilijk? bij ad-aware kan je ook kiezen voor "backup maken" daarna kan je het direct verwijderen
 • Bedankt voor de snelle reactie's. Ik zal hem is ff verwijderen.


  Intruder
 • [quote:e01bb3e080="Mr. 18"]waarom zo moeilijk? bij ad-aware kan je ook kiezen voor "backup maken" daarna kan je het direct verwijderen[/quote:e01bb3e080]

  Klopt: maar heb deze methode nog niet gebruikt en weet ook niet hoe betrouwbaar deze is. Vandaar…
 • volgens mij is hij redelijk betrouwbaar, ik heb er geen problemen mee gehad
 • Ik heb de sleutel verwijderd, (en alles werkt nog :) ). En nu maar even afwachten of het ook weer gebeurt!!!

  Maar is er ook een mogelijk om te achterhalen wie de veroorzaker hiervan is.


  Intruder
 • Het volgende kan ook het geval zijn:

  Als jou dochter van MSN gebruik maakt met een hotmail adres….

  ALs je een hotmailadres opent, moet je een wachtwoord opgeven. Ook moet je, voor het geval je je wachtwoord ooit vergeet, een vraag opgeven met een geheim antwoord. Hier kiezen heel veel mensen vaak iets makkelijks…zoiets als…"hoe oud ben ik", of "wat is mijn achternaam". Als ik dus het hotmailadres van jou dochter heb, kan ik net doen alsof ik je dochter ben, en mijn wachtwoord ben vergeten. Vervolgens kan ik dan, als ik een bekende (klasgenoot) van jou dochter ben, antwoord geven op de geheime vraag van jou dochter. Als ik het juiste antwoord geef, moet ik direct een nieuw wachtwoord opgeven. Daarom moet jou dochter dus elke keer weer haar wachtwoord wijzigen d.m.v. die geheime vraag.

  OPLOSSING: laat je dochter snel haar geheime vraag wijzigen, en dan een antwoord kiezen dat echt niemand kan weten, dan is het probleem weg.
 • De geheime vraag raden is idd. voor bekenden nog altijd de makkelijkste manier om een account te 'hacken'.
 • Ik heb de geheime vraag veranderd, en inderdaad het probleem is nu over. :oops: :oops:


  Intruder

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.