Vraag & Antwoord

OS Windows

Dual boot naar single boot

Anoniem
GerritReijnders
6 antwoorden
  • Ik heb een dual boot systeem met W2K Prof op C en WXP prof op F. XP bevalt (vooral de kids) prima en ik wil het systeem nu gewoon in XP laten werken en W2K deinstalleren. Moet ik dan C formatteren en XP opnieuw installeren of is er een snellere en eenvoudigere manier? :o
  • Als je de C-partitie formatteert is de PC niet meer op te starten. Overigens is dat formatteren in Windows ook helemaal niet uit te voeren omdat WinXP dat niet toestaat. Je kunt wel alle bestanden van C verwijderen behalve: ntdetect.com, ntldr en boot.ini. Als alles van C verdwenen is, dan boot.ini zo aanpassen dat de regel voor Win2000 wordt verwijderd. Daarna kan alleen nog WinXP worden opgestart.
    Hoewel het op die manier kan, is het schoon installeren van WinXP op C een fraaiere optie. Hoewel natuurlijk wel wat meer werk.
  • Bedankt voor je snelle reactie. Het lijkt me niet verstandig dat zo te doen. Ik had zelf meer in gedachten dat het mogelijk moest zijn (wellicht met partition magic) om de twee partities gewoon van plek te laten wisselen. De F partitie met XP zou dan C worden; w2k verhuist naar F. XP staat dan op de bootpartitie en w2k kan dan zonder problemen verwijdert worden door F te formatteren. Maar ik ben maar een simpele ziel en zie de valkuilen niet….denk ik. :oops:
  • VERWIJDERDDDDD, sorry!!
  • Die valkuilen zijn er dus heel duidelijk wel. De driveletters zouden op die manier volledig overhoop worden gehaald, en Windows zou niet meer werken. Is dus geen haalbare kaart.
  • volgens mij kan je met partmagic gewoon een schijf inclusief de os verwijderen.daarna smelt je de schijven samen en laat je met drivemapper de letters weer herstellen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.