Vraag & Antwoord

OS Windows

Runtime error 203

6 antwoorden
  • Ik heb laatst even een oude harddisk aangesloten als slave omdat er nog wat info opstond die ik wilde hebben. Vervolgens kreeg ik iedere 5 minuten een foutmelding "runtime error 203". Die is eenvoudig weg te klikken waarna ik door kan gaan, maar vervelend is het wel. Na het weer loskoppelen van de schijf is het probleem ook helemaal verdwenen. Eigenlijk wil ik die tweede schijf wel gebruiken als back-up en voor het opslaan van mp-3. Epox 8KHA+, W98SE, Maxtor D740X-60GB (primair) en Seagate 20GB/5400.
  • dit vond ik erover: [quote:27e3f9de0e]Runtime Error 203 - Heap Overflow Error This error can happen when one of our DOS programs needs more memory than is available. Try a hard boot. If a hard boot does not solve it, make more memory available by closing memory resident (also known as TSR) programs. At the DOS prompt, type "mem" (without the quotes) then press the enter key. The :largest executable program size should be about 580k. This the amount of "conventional" memory needed.[/quote:27e3f9de0e] zo te zien wil er dus een DOS programma starten. misschien een oud bootvirusje??
  • Ik heb inderdaad met die oude schijf wat problemen gehad. Een van de problemen was dat het internet erg traag werd. Vooral na het intikken van een nieuw adres duurde het soms wel tot een minuut voordat ik de modem (via het icoontje in de taakbalk) zag oplichten en dus pas het verzoek doen. Maar eigenlijk nooit gedacht aan een virus. Regelmatig virus-updates gedaan en ook virusscans uitgevoerd (met Esafe/protect). Die scant ook de bootsector.
  • ligt het niet eerder aan je Ram-geheugen??
  • Lijkt me sterk, met m'n nieuwe harde schijf heb ik geen problemen. En als het een virus is dan heeft het in ieder geval geen invloed op de andere schijf gehad. Dat zou bij een boot-virus ook niet hoeven omdat ik niet van de oude schijf opstart.
  • http://www.medlin.com/faq14.htm#RT203

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.