Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Voer voor (Windows) psychologen....

Anoniem
lion
2 antwoorden
 • Logica en ([u:09be64568f]reproduceerbare[/u:09be64568f]) onlogica van Windows:

  Vooraf (ter info): verborgen- en systeembestanden weergeven is bij mij "enabled".

  Het scenario was als volgt:

  - Een afbeelding opgeslagen vanaf een Internet pagina in een submap op de harde schijf, laten we dit bestand even xx.jpg noemen.
  - Enige tijd later xx.jpg geopend door een dubbelklik in Verkenner. (Ik heb dit zodanig geconfigureerd dat een .jpg geopend wordt in Foto Editor).
  - Vervolgens wat gewijzigd aan xx.jpg en gekozen voor "Opslaan als.."

  Tot zover alles normaal, maar……: nu komt het:

  - In het scherm "Opslaan als.." werd de locatie weergegen van de (bewerkte) xx.jpg, normaal dus. Ik heb vervolgens de originele naam (xx.jpg) gewijzigd in, laten we zeggen yy.jpg en op "OK" geklikt.
  - Weer enige tijd later dit bestand opgezocht op de bekende locatie. Resultaat: Niets, nada, niente yy.jpg…!!!!!!!
  - Uiteraard vervolgens alle partities op de HD afgezocht: op naam, op datum, ja zelfs via een DOS box (met "dir" opdracht). Echter: niets terug te vinden.

  Nu wordt het pas echt vreemd:

  - Opnieuw de originele xx.jpg geopend met dubbelklik in Verkenner.
  - Weer bewerkt (in Foto Editor) en gekozen voor "Opslaan als.." en weer voor de naam yy.jpg gekozen.
  - Nu meldt Windows vrolijk dat dit bestand al bestaat en of ik 't wil overschrijven!!!
  - Als locatie wordt in het waarsch.scherm C:\Windows\Temp Internet Files
  weergegeven!!
  - Het bestand yy.jpg is echter via een zoekactie of via Verkenner absoluut niet aanwezig, ook niet op de door Windows gemelde locatie (C:\Windows\Temp Internet Files)!!

  - Goed, dan de "normale" wijze: Foto Editor gestart en via "Bestand, Openen" het bestand xx.jpg geopend, bewerkt en gekozen voor "Opslaan als.."
  - Nu werd WEL de locatie C:\Windows\Temp Internet Files als eerste genoemd!!!
  - Enfin, na het wijzigen van de locatie (en de naam) lukte het uiteindelijk om het gewijzigde bestand op te slaan (en ook later weer terug te vinden).

  Nu is het op de meeste PC's zo, dat na legen van de Internet cache op de reguliere wijze (Extra, Internet-opties, Bestanden weergeven, Alles selecteren, "Del", etc.) altijd "zogenaamd" iets achter blijft. Na een rechter muisklik op de map, Eigenschappen, blijken er meestal nog boekingen van enkele Mb's aanwezig.
  Oorzaak: o.a. dit soort "foutjes". Het bestand yy.jpg was dan wel niet te vinden in Temp Internet Files, maar er was wel 80 kb meer geboekt dan de vorige keer.
  Exact de grootte van de bewuste .jpg!!!!

  Ik ga niet verder proberen dit soort "onzin" te doorgronden; levert te veel hoofdpijn op. Wie durft wel en kan hier chocola van maken????
  Groet,
  Ton
 • Kan heel goed kloppen. Met het DIR commando zie je de inhoud van de submappen niet correct. Heb je het al een met het commando ATTRIB geprobeerd? Volgens mij komt het dan wel te voorschijn.
  Dit is een van de grapjes van ome Bill.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.