Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win XP en delen van scanner met meerdere gebruikers

H.Meinders
13 antwoorden
 • Ik heb een nieuw systeem met 4 gebruikers en een Canon scanner. De scanner is alleen te gebruiken bij mijzelf en niet bij de andere gebruikers. Ik heb geprobeert of installeren bij een andere gebruiker soelaas bood, maar helaas. Is het wel mogelijk?

  BVD!
 • Een scanner kan je niet delen.
 • Bedankt voor je reactie! Nog even voor de zekerheid: ik heb geen netwerk (is las al dat een scanner daarbinnen niet gedeeld kan worden); is het inderdaad niet mogelijk op 1 pc met meerdere gebruikersprofielen de scanner door iedere gebruiker te laten gebruiken?

  BVD!!!
 • Als jullie allemaal adminrechten hebben moet dit zeker lukken.
 • Alle vier gebruikers zijn 'beheerder', dus ik neem aan dat ze allemaal gebruikersrechten hebben. Ik ben overigens de enige met wachtwoordbeveiliging. Maar Canon platts de software volgens mij niet in beveiligde mappen, maar allemaal in Program Files. En bovendien: als ik daarna de software bij een andere gebruiker installeer, blijft het probleem hetzelfde. Nog meer suggesties?
 • software en drivers verwijderen, inloggen al administrator (op ctrl.alt.del drukken bij inlogscherm)
  dan software en drivers installeren en kiezen voor: beschikbaar maken voor alle gebruikers.
 • Klinkt goed, ik ga het vandaag of morgen uitproberen. Bedankt!
 • het zou idd gewoon moeten kunnen, onze printer wordt ook gedeeld op een pc (5 inlogs).
 • Helaas! De printer werd/wordt wel gedeeld door alle gebruikers op deze pc, maar de scanner (Canon 5000F) niet. Ik heb op heel veel verschillende manieren als administrator geprobeerd de software en scanner te installeren. Op deze manier werd de scanner zelfs niet toegankelijk: de installatiewizard gaf aan dat… Het installatieprgramma voor klasse heeft de aanvraag afgewezen om dit apparaat te installeren. Pas na installatie buiten de veilige modus, dus bij een van de gebruikers, lukte het weer wel. Vervolgens weer als administrator naar de software van Canon en aangegeven dat dit beschikbaar moet zijn voor alle gebruikers. Maar bij andere gebruikers geeft de scansoftware aan dat er geen scanner is…!!! Zijn er nog suggesties?
  BVD!
 • Wat bij een printer wel lukt, hoeft bij een scanner niet te lukken. Het is mij ook nooit gelukt op m'n werk om de scanner beschikbaar te maken voor gebruikers met beperkte rechten. Ik neem aan dat het beschikbaar stellen van het admin-wachtwoord niet tot de opties behoort? Je zou dan nl. "run as" kunnen gebruiken.
 • Als ik het ww vrij geef, hoe moet ik dan 'run as' doen?
 • Dit komt heel raar bij me over, kun je een scanner niet als user onder WindowsXP gebruiken????

  Max
 • Run as schakel je in in de eigenschappen van de snelkoppeling (bv. in het startmenu). Maar ik zie dat de andere gebruikers adminrechten hebben ….

  Dat bepaalde hardware onder NT niet aangesproken kan worden door gebruikers met te weinig rechten, is al langer bekend. Denk aan de problemen met de eerste versies van Nero 5, die alleen door admins kon worden gebruikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.