Vraag & Antwoord

OS Windows

Gebruikers van server 1 rechten geven op server 2..

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hoi,
  Probleem: Ik heb 2 servers beide geinstalleerd met Windows 2000 Advanced server, op server 1 heb ik de gebruikers staan, nu wil ik het zo maken dan gebruikers met de rechten die ze hebben gekregen van server 1 mappen kunnen maken met hun rechten op server 2..? Hoe doe ik dit, volgens mij moet ik eerst dcpromo op server 2 draaien om active directory ervan af te halen, en vervolgens een child tree maken, maar ben niet helemaal zeker van mijzelf, dit is namelijk een live situatie..

  Groetjes,
  Eric
 • Zitten ze in hetzelfde domain?
  Zo ja, dan kan je gewoon rechten op de shares geven.
  Zo nee, dan kan je beide domains elkaar laten "trusten", dan kan je daarna de gebruikers van server1 toegang verlenen op server2. Dan zet je de gebruikers op server1 in een Global Group en deze zet je dan in een Local Domain Group op Server2.
  Iets in deze trand moet werken
 • Als op server 2 geen Active Directory draait en deze ook geen domain controller hoeft te worden (ik maak tenminste uit je verhaaltje op dat er geen AD op server 2 draait), dan moet je deze als memberserver aan het domein toevoegen. Rechtsklik hiervoor op My Computer en kies Properties. Op het tabblad Network Identification kies je ook Properties en hier kun je de server member maken van het domein.
 • Hoi.

  Ja, er draait wel AD op? Hoe zou ik het dan moeten doen volgens jouw?, ik denk namelijk als ik hem member maak van het eerste domein dat de user van server1 geen rechten of server2 hebben of wel?

  Groetjes, en alvast bedankt..

  Eric
 • Je had het erover of je dcpromo moet draaien op server 2 of niet. Dan ga ik ervan uit dat je dat nog niet gedaan hebt. Maar goed, er draait dus AD op. Is dit voor hetzelfde domein als op server 1 of niet?

  Zo nee, dan kan er inderdaad een trust gelegd worden zoals beschreen door sjouken.

  Als het niet de bedoeling is dat je twee domain controllers hebt, zul je hem moeten demoten. Dit heeft verder geen invloed op de data die op de server staan. Een domain controller demoten doe je ook met dcpromo. Als dit gebeurt is kun je de server als member aanmelden op het domein. Natuurlijk kun je dan rechten uitdelen voor domeingebruikers, hij is immers member van het domein…

  Dus, welke situatie heb je nu precies en wat is precies de bedoeling van die servers?
 • Hoi Leo,

  Situatie nu:

  2 servers

  server 1 AD met users enzo..
  server 2 AD forrest onder de AD van server 1 maar deze werkt volgens mij niet..

  Bedoeling:

  Dat ik op een simpele manier gebruikers gebruik kan laten maken van de schijven die in server 2 hangen zonder deze aan te hoeven maken op server 2..

  Groetjes,
  Eric
 • Beste oplossing:

  dcpromo draaien op server 2. Deze wordt nu "ge-demote". Zorg ervoor dat server 1 nog wel domain controller blijft. Op een gegeven moment krijg je de vraag of het de laatste domain controller in je domein is. Dat is ie dus niet. Ook al werkt AD niet op server 2, je wil server 1 niet vernaggelen…

  Maak server 2 na het opnieuw opstarten member server van je domein. Let er hierbij op dat in je TCP/IP properties de DNS moet verwijzen naar server 1, anders vindt ie het domein niet.
 • Hoi Leo,

  Dit was dus DE oplossing, wist dat het simpel moest zijn, maar ja, dit soort dingen doe je dus niet dagelijks he?:)


  Groetjes,
  Eric

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord