Vraag & Antwoord

OS Windows

[WindowsXP] PC reset constant tijdens boot

9 antwoorden
  • Mijn broer heeft een pc, door mij samengesteld, geassembleerd & geïnstalleerd. Nu heeft hij ook een aantal kinderen die net zaten te mailen in Outlook, toen ze op reset drukten. De computer deed toen 'vreemd' volgens hen, en ze kregen hem niet meer aan de praat. Toen belde hij mij. Wat gebeurd er: Windows XP Pro (NL) start, gaat direct na het 'opstartmenu' van Windows XP (met veilige modus etc.), als je daarna op 'Normaal opstarten' klikt verschijnt het WinXP logo, de blauwe-blokjes-indicator beweegt een poosje.. Daarna verschijnt er een melding van Scandisk dat hij de harde schijf gaat controleren, hij pruttelt tot 100%, gaat weer verder met het opstartscherm en reset zich dan spontaan. Endless loop. Toen hij de eerste keer de pc opstartte en scandisk startte, kreeg hij een hele rits foutmeldingen "met de lengte van een zin", hij kon ze zo snel niet lezen maar volgens mij zijn foutmeldingen van een zin lang veelal register-fouten. Als je 'Veilige Modus' kiest of 'Laatst bekende goed werkende configuratie', dan reset hij zichzelf na een poosje ook nog gewoon, dat helpt dus niet. Waarschijnlijk hebben de kinderen net op het verkeerde moment op reset gedrukt, waardoor er een fout in een belangrijk bestand is geslopen waardoor hij niet meer op wil starten. Hoe valt dit op te lossen, weet iemand dit? Als het kan natuurlijk geen format c:... Wat ik zelf denk is dat 'eroverheen kopieëren' een optie zou kunnen zijn om de beschadigde bestanden te herstellen, maar eh.. hoe doe je dat als je windows XP helemaal niet inkomt..?
  • [quote:3a9d4685a3]Wat ik zelf denk is dat 'eroverheen kopieëren' een optie zou kunnen zijn om de beschadigde bestanden te herstellen, maar eh.. hoe doe je dat als je windows XP helemaal niet inkomt..? [/quote:3a9d4685a3] Je kan toch opstarten vanaf je cd-rom en dan repareren.
  • Ok, ik heb daar nog niet zoveel kaas van gegeten, ik heb het even doorgebeld, en als je dan opstart krijg je de optie 'F2 systeemherstel', maar daarvoor heb je een diskette nodig die hij niet heeft..? Daarna verder opstarten geeft de mogelijk om op 'R' te drukken voor herstel van een installatie, dan moet je het administrator wachtwoord intypen en dan kom je terecht in een DOS-achtige omgeving als ik het door de telefoon goed begrepen heb, waar ik dus niet meer weet wat je moet doen... Kan je me daar ook bij helpen?
  • Klik even [url=http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm] hier.[/url] Daar staat precies aangegeven hoe je je xp kan repareren.
  • Hey, bedankt! Het ziet er in ieder geval nuttig uit. :) Via die website kwam ik op een pagina genaamd[url=http://www.digitalwebcast.com/2002/03_mar/tutorials/cw_boot_toot.htm]"WindowsXP Crashed? Here's help"[/url], en die lijkt mij wel aardig na het tweemaal doorgelezen te hebben. Het klopt niet helemaal (er is geen sprake van een BSOD), maar dat zal vast niet uitmaken. Het is wel een beetje omslachtig om al die [i:31e3a9a6a4]commands[/i:31e3a9a6a4] door te gaan geven via telefoon, maar goed, anders moet ik naar 'm toe.
  • Helaas... :( De webpagina had het over de opstartbestanden backuppen en de 'repair' opstartbestanden van Windows XP daarvoor in de plaats te zetten, waarna Windows XP in ieder geval weer op zou starten. Maar nog steeds komt hij in het opstartmenu terecht met alle opstartopties (dat zou dus niet moeten, hij moet direct WinXP opstarten), hij is wel gestopt met scandisk te draaien daarna, maar het scherm blijft dan zwart, en hij start verder niet op. Ook bij Veilige modus gaat ie even pruttelen maar hij houdt het daarna voor gezien. :-? Weet iemand nog iets wat ik zou kunnen proberen?
  • Gewoon opstarten met en Windows 98/ME diskette en vanaf de command prompt sys c: in typen. Dan past hij alles weer aan naar hoe het zou moeten en dan ben je van dat opstartmenu af.
  • ? Als je vanaf een Win98/ME diskette opstart en dan sys c: doet, dan schrijft hij toch over WinXP's opstartgedoetje heen? Dan zit ik in DOS als de computer weer opstart.. Dan ben ik wel van het WinXP menuutje af, ok, da's waar. Of bedoel je een WinXP opstart diskette? Kan je die ook gewoon maken zoals in de voorgaande versies? Ik heb lopen zoeken maar kon het nie vinden.. :(
  • de XP-cd erin en hiervan opstarten. Tijdens het vragenuurtje aan het begin kun je kiezen waar je XP wilt installeren. Daar wordt ook de mogelijkheid gegeven om betreffende disk/partitie te formatteren. Als deze FAt32 was krijg je de mogelijkheid FAT32 en NTFS. Was de partitie NTFS wordt alleen NTFS als mogelijkheid geboden. Wil je terug van NTFS naar FAT32 dan of een partitie manager gebruiken of opstarten van Win9x opstartdiskette, met fdisk de NTFS (NON-DOS in fdisk) partitie verwijderen, de vrij gekomen ruimte toewijzen aan een FAT32 partitie en nu nog formatteren. Kijk ook even op de onderstaande linken. http://www.bootdisk.com/ http://www.tipsdr.com/index.html Als het nou nog niet lukt, gooi die computer dan maar het raam uit :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.