Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer ging vanzelf aan. en sluit niet af

11 antwoorden
 • Hallo Wat me nu weer overkwam is heel vreemd. Mijn windows 98 se wil niet goed afsluiten. Als ik afsluit krijg ik daarna een zwart beeld met een wit knipperend streepje, en moet ik hem met de knop lang ingedrukt uitdoen. Hoe kan dit???????? en hoe kom ik er vanaf. Maar wat ik nog vreemder vond was............. de computer stond al zeker 3 uur gewoon uit. helemaal uit.............. en ineens ging hij vanzelf aan !!!!!!!! Heb ik een spookje in huis????????? of heeft iemand van jullie hier een antwoord op. VG van Evelyn. :o :o :o :roll:
 • stel je vraag eens op [url]http://www.omsionswil.nl/forum2/[/url] :lol: :lol: Ik heb geen idee waar dat aan kan liggen, heb je windows update al uitgevoerd? Daar zaten ook een paar shutdown-patches bij. Over dat spontaan aan gaan van die pc, is dat een eenmalig probleem geweest, of komt het vaker voor. Doet hij dat niet toevallig op commando, lijkt mij nl wel handig :lol:
 • Ja................ als ik dat wil gaat hij ook gewoon aan hoor ! Maar dit ging echt helemaal vanzelf.............. Heel vreemd. Een shutdownpatch heb ik al eens eerder geprobeerd........ maar dat werkt naar mijn weten alleen als hij blijft hangen op "de computer is bezig met afsluiten"of op "u kunt de computer uitzetten ". En het is toch best wel lastig om steeds die knop ingedrukt te houden zodat hij afsluit.
 • Ikzelf heb ook een tijdje met het probleem gezeten dat de pc niet meer volledig afsloot, op de site van microsoft bij support zeiden ze dat het lag aan mijn virusscanner (in mijn geval norton) nadat ik die herinstalleerd heb was het probleem opgelost. Er zijn echt veel mensen die dit probleem hebben met de oorzaak van hun virusscanner zoek het maar eens op. Kwestie van dat vanzelf aanspringen , dat heb ik nog nooit gehad of van gehoord.
 • Dus volgens jouw moet ik gewoon Norton er weer even afhalen en dan weer opnieuw installeren? of krijgt ie dan weer het zelfde probleem? thnx
 • Er zijn tig oorzaken voor dit probleem: http://www.aumha.org/a/shutdown.htm
 • Voor het zelf aanspringen: Zit de computer soms in een netwerk? (wake on LAN)
 • kwestie van het norton, het is het proberen waard, maar verwijder eerst eens norton en kijk dan of de pc het nog heeft indien niet ligt het wel degelijk aan norton, maar je kan natuurlijk niet zonder virusscanner dus zet norton er terug op en nadat een progje vers geinstalleerd is kan het wel zijn dat ze beter samangaan met uw systeem. ps : na herinstallatie niet vergeten direct een update van je norton te doen.
 • [quote:8493e7b400="Evelyn"]Dus volgens jouw moet ik gewoon Norton er weer even afhalen en dan weer opnieuw installeren? of krijgt ie dan weer het zelfde probleem? thnx[/quote:8493e7b400]Dat is niet zon slimme opmerking :wink: Oplossingen die worden aangedragen zijn bedoeld om te proberen. Bij Rombaft werkte het, bij jou [i:8493e7b400]misschien[/i:8493e7b400] dus ook. Zoniet, zien we wel weer verder 8) Ten aanzien van het spontaan booten: Wake-On-Lan is al genoemd, als je een modem gebruikt heb je iets soortgelijks. Beiden zijn een optie in je BIOS.
 • [quote:05de55c413="Wim Sturkenboom"][quote:05de55c413="Evelyn"]Dus volgens jouw moet ik gewoon Norton er weer even afhalen en dan weer opnieuw installeren? of krijgt ie dan weer het zelfde probleem? thnx[/quote:05de55c413]Oplossingen die worden aangedragen zijn bedoeld om te proberen. Bij Rombaft werkte het, bij jou [i:05de55c413]misschien[/i:05de55c413] dus ook. [/quote:05de55c413] tsja.... met windows weet je nix zeker :lol:
 • Na........... Norton heb ik eraf gehaald maar dat mocht niet baten. Als ik af sluit krijg ik nog steeds dat zwarte beeld met linksbovenin dat knippernde streepje, en moet ik hem dus handmatig afsluiten. Wake on lan is niet ingesteld ( ivm dat vanzelf aangaan) Ik zit niet op een netwerk. Vanmiddag ga ik gewoon nog ff doorstoeien met mijn comp. en suggesties zijn nog steeds welkom hoor. thnx Evelyn :roll: :oops: :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.