Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

hoe zit het nu eigenlijk met ntfs-beveiliging-dos?

None
5 antwoorden
 • hoi,

  hoe zit het nu eigenlijk met ntfs?
  als ik dat op mijn hele schijf gebruik, en windows crasjt bijvoorbeeld, kan ik wel via windows cd -> windows herstellen in een soort dos komen, maar ik kan daar niets copieren naar bijv. een diskette. klopt dit, of doe ik het fout?
  en, als ik een account beveilig, en ik deel de bestanden niet, en de pc gaat kapot, kan ik dan niet meer in de map die beveiligd is?
  is alles dan verloren, of is er toch een mogelijkheid om het te "kraken"?
  doei,

  jules
 • NTFS is een bestandssysteem wat DOS niet kent.
  Ook Windows9x trouwens niet.

  Wat bedoel je precies met: [b:0664b452fd]de pc gaat kapot[/b:0664b452fd]?

  Bedoel je dat je HD het begeeft of bv je moederbord?
  en dit alles heb niks met "kraken" te maken.
 • Voor wat betreft je beveiliging, ntfs biedt geen mogelijkheden om je gegevens af te schermen van andere gebruikers, dat doet XP zelf.
  Je kunt dus deze beveiliging omzeilen door via bijv. een opstartdiskette de pc op te starten en naar de bewuste mappen te bladeren.
  (geldt uiteraard niet voor evt gebruikte versleutelde ntfs..)

  Max
 • [quote:3358f04607="juleswijers"]hoi,

  hoe zit het nu eigenlijk met ntfs?
  als ik dat op mijn hele schijf gebruik, en windows crasjt bijvoorbeeld, kan ik wel via windows cd -> windows herstellen in een soort dos komen, maar ik kan daar niets copieren naar bijv. een diskette. klopt dit, of doe ik het fout?

  [/quote:3358f04607]

  dit kun je instellen dat het wel kan: open via Systeembeheer > lokaal beveilingsbeleid. Open 'lokaal beleid' en vervolgens 'Beveiligingsopties'. In het rechter detail window 'Beleid' dubbel klik op [i:3358f04607]"herstelconsole: kopieren van diskette en toegang tot alle stations en mappen toestaan'.[/i:3358f04607] Selecteer 'ingeschakeld'. Je moet je machine even herstarten om de instelling te activeren.

  Als je met de recovery console opstart (zo heet dat 'dos-dingetje' :) ) moet je vervolgens nog intikken: set AllowAllPaths = true (althans in Windows2000, ik heb 't in XP nog niet geprobeerd).

  Aangezien je alleen als beheerder het recovery console kunt gebruiken moet je in principe overal bij kunnen.

  (je kunt in het lokale beveiligingsbeleid trouwens ook instellen dat je automatisch als beheerder wordt aangemeld in het recovery console)

  Ruud
 • ok,
  bedankt allemaal, vooral daffy disk!
  met "kapot gaan" bedoelde ik crashen, windows dan.
  ik heb het een keer gehad, dat ik mijn eigen account met een ww had beveiligd, en dus ook de bestanden niet deelde met andere gebruikers. toen windows het begaf, wou ik die bestanden graag redden, alles geprobeerd, maar niets lukte. toen maar heel voorzichtig windows opnieuwd geinstalleerd in de map c:\window ipv windows, en het werkte!
  de bestaande useracounts werden niet overschreven! althans, ik kon ze niet meer gebruiken, maar ik kon de documenten enzo wel redden, voordat ik format c deed en windows goed ging installeren. maar in mijn acount kon ik niet komen, die was beveiligd.
  dat is dus wat ik eigenlijk bedoelde,

  maar toch:
  heel erg bedankt!

  jules

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.