Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen met verwijderen bestanden

4 antwoorden
  • Ik heb van een aantal bestanden een kopie gemaakt die ik op een externe harde schijf van IOmega heb gezet. Het gaat om een zelf aangemaakte map met daarin een kopie van mijn OE-adresboek. Ik wil deze kopieën nu verwijderen van die IOmega-schijf, maar krijg telkens de foutmelding dat map en bestand in gebruik zijn. Dit is dikke onzin, het door mij gebruikte adresboek staat NIET op die IOmega schijf, alleen de kopie maar. Ik werk met XP-pro (Engels), op een FAT32 partitie. De bestanden en mappen zijn niet gedeeld. Ik log in als administrator De eigenschappen van de map en het bestand zijn : "Alleen lezen" Deze eigenschappen zijn niet te veranderen, helaas. De IOmega-HD is niet te benaderen via een opstartdiskette. Map en bestand uitwissen via de pseudo-DOS-box (cmd) lukt ook niet. Hoe word ik weer de baas over mijn eigen externe IOmega-HD???
  • Dit is alleen maar een poging: Open een Command prompt (DOS-box). Ga naar de IOmega schijf. tik in: [code:1:ef9f16125d]attrib *.* -r -s -h /sub<enter> deltree <naam map><enter>[/code:1:ef9f16125d] Als de bestanden echt niet in gebruik zijn, dan moeten ze nu verdwijnen. Het kan zijn dat XP het commando DELTREE niet ondersteunt. In dat geval moet je terug naar Windows om daar de map weg te gooien. Mocht dit niet helpen, dan is de enige oplossing die ik nog kan bedenken de IOmega schijf aan een andere computer te hangen (Liefst niet met XP) en daarop de bestanden te verwijderen. Succes.
  • Bedankt voor je antwoord. Zoals ik al schreef: vanuit een DOS-box lukt het niet om bestanden uit te wissen. (attrib gaf een foutmelding, en ik had deltree ook al geprobeerd, maar XP kent dat commando niet, en vanaf een W98flop waar dat commando wel op staat is de IOmega niet te benaderen). Maar: Ik heb de IOmegaHD aan een Win98 comp gehangen, met het gewenste resultaat. Thanx voor de tip. Blijft de nu theoretische vraag: Waarom lukt dit in XP niet? :o
  • Waarschijnlijk omdat je met de mappen ook de kenmerken van die mappen mee kopieert. Op het moment van kopieren waren de mappen waarschijnlijk in gebruik. (Zeker weten doe ik dit echter niet!!!!) :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.