Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows (alg) + desktop ico's

lion
4 antwoorden
 • Ik heb 't volgende al bij meerdere Win versies waargenomen en vermoedelijk meerderen met mij:
  Soms knipperen je desktop iconen even, meestal zonder gevolg.
  Een doodenkele keer (gem 2 a 3x / jaar) komt het hierbij voor dat een aantal iconen vervangen worden door "default" iconen.
  Ik heb dit al een keer opgenomen met het UV team van C!T tijdens de HCCdagen: men kende het fenomeen, maar niet de oorzaak…..
  Is er iemand die ooit (bij toeval?) iets ontdekt heeft??
  Groet,
  Ton
 • Ik heb dat als ik een spel (ut2003) gespeelt heb, maar nooit blijvend
 • Ik heb dit ook waargenomen terwijl de PC al een aantal minuten "op z'n lauweren rustte". Eigenaardig; deze activiteit moet toch ergens vandaan komen! Er is nog zoiets als ShellIconCache (file in de Windows map), maar of deze er iets mee te maken heeft…???
  Na een herstart zijn alle "default" iconen overigens weer vervangen door de juiste.
  Groet,
  Ton
 • Over hetzelfde verschijnsel heb ik een maandje geleden een vraagje gepost. O.b.v. Tons reactie ben ik wat verder gaan kijken en eigenlijk komt het uiteindelijk allemaal hier op neer:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q132668
  Da's natuurlijk leuk dat het probleem verholpen kan worden met het vergroten van de cache, maar daarmee neem je de oorzaak niet weg "This behavior may occur if the icon cache is not properly updated" :-?.
  Om het probleempje mogelijkerwijs te voorkomen biedt http://www.compu-docs.com/W2KDfrag.htm shell aan, een script om de iconcache te onderhouden. Al met al typisch iets voor een update ofzo :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.