Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXp/98 dualboot systeem

None
4 antwoorden
 • Hallo,
  Heb 2 harde schijven : 40Gb Hd met WinXp - master
  120Gb Hd - slave (no os. geinstalleerd )

  Zou graag het volgende willen installeren/maken… :D

  Mijn 120Gb (master) met WinXP, voor internetten en programma's
  2de schijf van 40Gb ( slave ) met win98, voor tv capturing.

  Hoe pak ik dit aan. Ik wil uit gaan van een nieuwe clean install.
  Kan ik op die 2de schijf van 40Gb win98 zetten, is het beter dat ik die 40Gb als master zet, of…….moet ik op die 40Gb beide systemen zetten ????

  Hoe pak ik dit aan ????? :roll:
 • Zo zou ik het doen:

  Op de 40 GB schijf zou ik beide OS zetten (let op: eerst 98 dan XP)
  Dan heb je C: = 98 en D: = XP
  Maak een xtra partitie E: aan voor programma's en een xtra partitie voor data. De tweede schijf in een paar partities (bv.: F: G: H: I:) voor videocapturing (zijn toch van die gigantische bestanden?) en als je bv. Kazaa gebruikt voor je downloads.

  suc6

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Als je toch je nieuwe HDD als Master wilt hebben (die is waarschijnlijk de snelste), dan moet je de oude schijf schoonmaken en Win98 installeren [i:4bc010fdb7]terwijl hij nog als Master staat.[/i:4bc010fdb7] Win98 kun je alleen op de 1e schijf zetten. Daarna schijven verwisselen en WinXP installeren. Aangezien de 2 systemen nu onafhankelijk zijn geïnstalleerd heb je BootMagic nodig om te booten. Hou daar wel rekening mee als je daarvoor kiest.
  Als alternatief zou ik zeggen: Win98 op de oude HDD en WinXP op de nieuwe. Maar laat dan de oude als Master en de nieuwe als Slave staan. WinXP draait dan immers toch op de snelle schijf.
 • Aangezien er nu op mijn eerste schijf ( master ) van 40Gb al WINXP staat, kan ik deze door gewoon Win98 te installeren eraf krijgen ? Heb al gelezen dat het beter is eerst WIn98 te installeren, en dan pas WinXP. Is het gewoon een kwestie om via de setup van Win98 , XP eraf te halen, of de schijf te formatteren in FAT32, of moet ik eerst via XP nog wat dingen doen ?

  Of moet ik eerst via de setup van WInXP alle partities deleten en 2 partities maken, beide in FAT32. Daarna de setup van WinXP af breken en de setup van Win98 te starten via de cdrom/diskette ?????

  Wat ik oa ook wil nagaan is het volgende.

  Ben in het bezit van een Pinnacle PCTV tuner kaart. Op een of andere manier krijg ik deze niet goed aan de praat via XP. Ik heb als tip gekregen dat hij onder Win98 waarschijnlijk wel zal werken. Meerdere mensen hadden eerst XP, hadden hetzelfde probleem als ik. Stapten daarna ( terug ? ) over op Win98 en alles werkte perfect
  Als ik iets wil opnemen, dan wil ik via Win98 het desbetreffende programma capturen. En de rest van de dingen die ik doe wil ik via XP doen. Vandaar dat ik dacht om op die van 40Gb Win98 te zetten en op die van 120Gb WinXP. Welke dan master en welke slave moet zijn, dat weet ik ook niet. ( Beide draaien nu op UDMA 5, beide zijn het 7200rpm schijven, 40Gb = Maxtor, 120Gb = Western Digital).

  Alvast bedankt voor de gegeven tips ! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.