Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP activeren

J. de Boer
5 antwoorden
 • Op dit moment bezit ik nog geen Windows XP, maar in de nabije toekomst zal dat er toch wel eens van komen.
  Nu constateer ik echter dat er enorm veel gediscussieerd wordt over het nut en onnut van het activeren. Even voorop gesteld: Het is niet mijn bedoeling om aan die discussie deel te nemen, ik wil alleen de legale weg bewandelen. Dus alle trucs om een en ander te omzeilen gaat het nu even niet om. Een paar zaken ontgaan me echter tot nu toe.
  Stel ik wil telefonisch mijn product bij Microsoft Nederland registreren. Ik krijg dan blijkbaar een bepaalde code opgegeven. Een soort extra sleutel, stel ik me voor, passend bij het nummer achterop het CD-doosje. Tot zover o.k.

  Vraag: Waarom kan ik bij opnieuw installeren (b.v. als de boel is vastgelopen) die code dan niet gewoon opnieuw gebruiken? Of moet ik me hierbij iets voorstellen dat bij opnieuw installeren een soort random code wordt gegenereerd, elke keer dus een andere, uit een bij Microsoft bekend staande reeks, en dat ik die code moet opgeven om de bijpassende sleutel te krijgen? Als dat het geval is, dan is het me wel duidelijk. Kan iemand me hier helderheid in verschaffen?

  Bij voorbaat dank,
  Jan de Boer
 • Ik denk dat je net als velen registreren en activeren door elkaar gooit. Registreren doe je bij microsoft om support te kunnen krijgen en op de hoogte gehouden te worden over updates etc etc, activeren is het aanmelden van je windows, anders draait het niet langer dan een x aantal dagen, dit is niet meer dan een methode van Microsoft om illegale installaties tegen te gaan, hoe het in zijn werk gaat met een nieuwe installatie weet ik eerlijk gezegd niet.
 • Als je wilt Activeren, dan genereert WinXP een code die gebaseerd is op je eigen ProductKey plus een aantal kenmerken van de hardware die in je PC is ingebouwd. Op basis van deze code genereert Microsoft weer een code die je zo vaak kunt gebruiken als je wilt. Maar wel alleen maar om diezelfde PC te activeren. Ook als je andere hardware monteert krijg je dus een andere code en dat kan ook een probleem opleveren. Als er teveel verschil optreedt zal de PC niet meer de activatiecode accepteren en moet je bij Microsoft opnieuw een code opvragen. Deze gaat daar redelijk soepel mee om, dus een echt probleem zou het niet moeten opleveren. Je krijgt dan gewoon een nieuwe code die je weer kunt gebruiken om te installeren. Elke dag, als je dat zou willen. Eenvoudiger is het om een kopie van het bestand [b:506ba877b8]WPA.DBL[/b:506ba877b8] op diskette te bewaren en terug te zetten na herinstallatie. Dan werkt het nl ook.
 • Ik denk dat je net als velen registreren en activeren door elkaar gooit. knip… .

  Nee, ik haal deze begrippen niet doorelkaar, ik gebruikte alleen één keer perongeluk het woord registreren. Elders in m'n bericht noemde ik het wel activeren.
  Uit het andere antwoord wordt me een en ander nu wel duidelijk. Aanvankelijk kreeg ik nl. de indruk, dat de hele procedure na een crash opnieuw zou moeten, en dat je moet praten als Brugman om de lui bij Microsoft duidelijk te maken dat het om hetzelfde systeem gaat.

  Jan de Boer.

  Even terzijde:
  Hoe krijg ik het quote-gedeelte uit dit bericht in een apart zwart-wit venstertje boven het bericht, zoals de meesten dat doen?
 • Gewoon op de knop [b:a3d6d0f54b]Quote[/b:a3d6d0f54b] klikken van het bericht wat je wilt quoten. Dan staat dat al klaar in het antwoord-venster. Zo nodig kun je de tekst tussen de quotes nog wijzigen/inkorten. Daaronder geef je je eigen antwoord.

  EDIT: Ik zie dat je dat ook gedaan hebt, maar dat er toch geen quote komt…. Da's vreemd, want bij mij werkt het wel. Hebt je BBCode misschien uitgeschakeld? [b:a3d6d0f54b]Schakel BBCode uit in dit bericht[/b:a3d6d0f54b] onderaan in een antwoordvenster.

  EDIT2: Heb dit even getest. Ik weet bijna zeker dat dat het probleem is. Kies maar eens een quote en kijk met BBCode AAN op het [b:a3d6d0f54b]Voorbeeld[/b:a3d6d0f54b]-venster.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.