Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Microsoft gaat broncode Windows vrijgeven

Anoniem
maximilaan
11 antwoorden
 • Bron: NOS Teletekst pagina 124

  Microsoft heeft onverwacht besloten om de broncode van Windows aan een aantal overheden en internationale organisaties bekend te maken. De tot nu toe geheime code is de blauwdruk van de besturingssystemen Windows XP, 2000 en CE.

  De overheden en organisaties, zoals de NAVO, kunnen met kennis van de code hun software beter beveiligen. Daarbij gaat het onder meer om defensieprogramma's, persoonsgegevens en fiscale informatie.

  Microsoft praat met ruim 60 partijen over afspraken. Het bedrijf wil zo zijn marktpositie veiligstellen tegenover 'vrije software' als Linux. Dat kan vrij worden gekopieerd en aangepast.
 • Dit lijkt heel mooi maar er is nog geen mogelijkheid om met de broncode dan je eigen Windows te bouwen zoals bij Linux.
  Dit is een marketingtruuk van M$, verder niks. Dit brachten ze ook al eerder in het nieuws.
 • Iets uitgebreider artikel: http://www.cnn.com/2003/TECH/biztech/01/15/microsoft.code.ap/index.html
 • [quote:f2e2efcc23="Ben Lankamp"]Bron: NOS Teletekst pagina 124

  Microsoft heeft onverwacht besloten om de broncode van Windows aan een aantal overheden en internationale organisaties bekend te maken. De tot nu toe geheime code is de blauwdruk van de besturingssystemen Windows XP, 2000 en CE.

  De overheden en organisaties, zoals de NAVO, kunnen met kennis van de code hun software beter beveiligen. Daarbij gaat het onder meer om defensieprogramma's, persoonsgegevens en fiscale informatie.

  Microsoft praat met ruim 60 partijen over afspraken. Het bedrijf wil zo zijn marktpositie veiligstellen tegenover 'vrije software' als Linux. [b:f2e2efcc23]Dat kan vrij worden gekopieerd en aangepast.[/b:f2e2efcc23][/quote:f2e2efcc23]

  verwacht maar niet dat je als doodgewone gebruiker de source in handen krijgt….
 • He da's goed nieuw, zo zie je maar weer, concurrentie kan leiden tot verbetering van het product dat een bedrijf aanbiedt (in dit geval dus de dienstverlening) MS is geschrokken van het groot aantal landen dat wettelijk probeert vast te leggen voortaan alleen software te gebruiken dat voldoet aan open standaarden, en waarbij de voorkeur uit gaat naar software waarvan de broncode bekend is.

  Windows is overigens een enorm stuk code, ik verwacht niet dat er voor de begunstige iet valt te juichen als deze de code inzien. Voordat ze er een touw aan vast kunnen knopen zijn we alweer wat jaartjes verder. (Kijk naar Netscape, het heeft meer dan een jaar geduurt voordat het nieuwe team uiteindelijk besloot om de boel maar opnieuw te schrijven….)

  Max
 • Ik heb ergens eens gelezen, dat ze slechts een deel van de code zullen geven.
 • Dit hebben ze al eens eerder gezegd.

  Volgens mij is het gewoon pappen en nathouden.
 • Open source zodat iedereen alles kan wijzigen en er allerlei verschillende distributies komen???

  Het mooie aan Windows is dat 95% (?) van de PC-gebruikers hetzelfde platform gebruikt.

  Willen we dan zo graag terug naar de oude tijd van Atari, C64, ZX-spectrum, MSX, PC-DOS, MS-DOS etc.? :roll:

  Nu draait tenminste (vrijwel) alles bij (vrijwel) iedereen!

  Hoe zit dat eigenlijk bij de verschillende Linux-distributies? Is dat allemaal volledig uitwisselbaar en compatibel?

  (Goh, wat heb ik het woord compatibel al lang niet meer gebruikt. Ik geloof dat het voor het laatst eind jaren tachrig van de vorige eeuw was… :wink: )
 • Volgens mij is Linux Linux, alleen de grafische omgeving verschilt van distributie.
  vergeef me als ik het fout heb :oops:

  Zo'n vaart zal het toch wel niet lopen dat iedereen zijn eigen Windows heb :lol: :lol:

  Het schijnt nogal ingewikkelt in elkaar te zitten, dus zeker niet iets voor de thuisgebruiker.
 • Het zal niet alleen de grafische schil zijn die aangepast wordt. Overheden willen graag van alles aanpassen op het gebied van veiligheid etc. Ik kan mij dus voorstellen dat men allerlei aanpassingen zou kunnen doen wanneer de broncode (uiteindelijk) in zijn geheel wordt vrijgegeven. Denk aan hardware fabrikanten, software leveranciers etc. Het lijkt mij beter dat er 1 instantie (in dit geval M$) is die dit controleert. De nadelen ten spijt…

  Tja, elk voordeel heb z'n nadeel…
 • Ik had het mbt de grafische omgeving over Linux.

  Ja, laten we Microsoft er toezicht op houden :lol: :lol: :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.