Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

snelkoppelingen of bestanden met wachtwoord beveiligen

None
16 antwoorden
 • hoi,

  misschien een beetje een rare vraag, maar weet er iemand hoe ik snelkoppelingen en/of bestanden met een wachtwoord kan beveiligen, dus zodat ze niet te openen zijn, zonder wachtwoord?
  het hoeft geen waterdichte beveiliging te zijn, maar gewoon zodat mijn zoontje niet zomaar aan bijv. mijn belastingprogramma's kan zitten ofzo. een andere acount maken kan, maar dat wil ik liever niet.
  iemand een idee?

  alvast bedankt,

  jules wijers
 • http://www.winability.com/fglite/

  en

  Hide XP:zie http://www.fspro.net/hfxp/
 • hoewel dit niet echt is wat ik bedoel, toch bedankt!
  wat ik graag wil, kan volgens mij helemaal niet.
  maar ik zal die programmatjes van jou eens proberen,
  dank je!

  jules
 • je kunt de files ook verbergen via mapopties.
 • Je kan wel alle snelkoppelingen bij elkaar vegen. Deze allemaal in 1 map drukken bijv: c:\juleswijers en dan hier een slotje met pass op drukken.

  Suc6!
 • [quote:b2e94723ca="cHiLlaH"]…dan hier een slotje met pass op drukken…
  [/quote:b2e94723ca]
  zou je me even uit kunnen leggen wat je daar mee bedoelt?
  is dat een standaard windows optie, of een programmatje?
  bedankt,

  jules wijers
 • Welk os gebruik je ?
 • windows xp home edition, nl
 • [quote:b638b3abe2="juleswijers"]hoi,

  misschien een beetje een rare vraag, maar weet er iemand hoe ik snelkoppelingen en/of bestanden met een wachtwoord kan beveiligen, dus zodat ze niet te openen zijn, zonder wachtwoord?
  het hoeft geen waterdichte beveiliging te zijn, maar gewoon zodat mijn zoontje niet zomaar aan bijv. mijn belastingprogramma's kan zitten ofzo. een andere acount maken kan, maar dat wil ik liever niet.
  iemand een idee?

  alvast bedankt,

  jules wijers[/quote:b638b3abe2]

  U kunt de bewuste map hier in uw geval belastingprogramma beveiligen met een wachtwoord? of op een diskette zetten of op een cd branden
  om een werkblad te beveiligen kunt u het volgende doen:
  1)Men maakt een werkblad en slaat dat werkblad op "opslaan als"
  2) kies in het nu verschijnende venster de optieknop extra (office 2000 of knop: opties office 97
  3) Nu kan je een wachtwoord voor toegang en/ of schrijfrechten invullen
  :roll:
 • bedankt!
 • Als je ander account maakt kun je in ieder geval de snelkoppelingen niet op het bureaublad zetten. Om bestanden te beveiligen kun je gebruik maken van de opdracht cacls. Hiermee kun je toegangsrechten voor bestanden en mappen regelen op gebruikersniveau (maar ja, dan moet je wel een extra account aanmaken.

  Een andere mogelijkheid is het programma "Hide Folders XP"; hiermee kun je mappen beveiligen met een wachtwoord.

  Rob
 • [quote:018aa480c5="romila"]…Hiermee kun je toegangsrechten voor bestanden en mappen regelen op gebruikersniveau…[/quote:018aa480c5]
  is dat ook mogelijk in winxp home?
  ik dacht alleen in prof.
 • is dat ook mogelijk in winxp home?
  ik dacht alleen in prof./quote]

  Dat denken de meeste mensen ja, maar deze functie is ook gewoon te gebruiken in de home versie. Hoewel het inderdaad nergens vermeld staat is deze functie wel aanwezig.
 • maar wat is die cacls precies?
  hoe werkt dat dan?
 • Start - uitvoeren - cmd - cacls.
  Kun je rechten toekennen per gebruiker.

  Moet je om rechten toe te kennen onder de home versie niet inloggen in veilige modus?
 • Inderdaad kun je daarvoor [b:e91771ceab]Cacls[/b:e91771ceab] (of [b:e91771ceab]Xcacls[/b:e91771ceab]) gebruiken, maar dat is toch niet echt een aanrader. Weel simpeler is het om even op te starten in Veilige Modus. Dan inloggen als beheerder (of Administrator). Als je dan rechtsklikt op een map, dan kun je de rechten ook instellen, net zoals in WinXP Professional.
  Alleen: die rechten worden toegekend aan degene die is ingelogd. Als je jouw zoontje dus jouw bureaublad laat gebruiken, dan is de gebruiker van dat moment ook jouw rechten toegekend. Om dit te laten werken moet je dus een aparte gebruiker instellen, en daarvoor de rechten toekennen (Geen Toegang).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.