Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

format c: kent ie niet...

InZane
13 antwoorden
 • Het volgende, een kennis van me vroeg of ik zn comp wilde vernieuwen (oud beestje, 233 MHz), dus alles dr opnieuw opzetten e.d.
  Nu was ik vrolijk op weg, in dos geef ik het commando format c:…..geeft ie ongeldige bestandsnaam of bewerking o.i.d (ik heb het al tig keer zo gedaan en nog nooit dit probleem gehad)………wat kan dit in godsnaaam zijn of hoe kan ik t oplossen?

  bvd, gr Marco

  ps. er zit 1 schijf in, die is gepartitioneerd in c: en d:, alleen in BIOS zie ik geen ide-1, alleen ide-0. Als ik c: formatteer, dan blijven toch wel alle gegevens behouden op d:?
 • Boot van opstart diskette en doe dan format c:
  De gegevens op d: blijven behouden.
  Als je twee harde schijven zou hebben, dus niet twee partieties, zou ook IDE 1 staan vermeld

  suc6

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Maak een winBootflop, boot daarvan en geef vervolgens achter de [b:16adb71194]A:\>[/b:16adb71194] (let op; niet de C:\> dus) het format c: commando op…
 • wat is een winbootflop…. Ik heb ook al geprobeerd (miss bedoelen jullie dat), naar a: te gaan en dan format c:, maar dat deed ie dus ook niet….
 • Een winbootflop is een opstart diskette voor windows. Wordt bij Win95 en Win98 bijgeleverd.

  Kun je maken (dacht ik) onder start –> instellingen –> configuratiescherm –> software dan ergens zoeken naar de optie opstart diskette maken

  En hier kun je hem downloaden http://www.bootdisk.com/

  dan ff op diskette zetten, diskette in de diskette drive dan opstarten (zorg ervoor dat je diskette station als primairy boot device staat ingesteld in de bios. Als de diskette is uitgeratteld zie je A:\> op je scherm. Daarachter typ je format c:

  suc6

  :evil: MajinBuu :evil:
 • dat had ik vlgs mij al geprobeerd, zal t binnenkort in ieder geval nog s doen, zijn dr verder geen oplossingen? Een maat van me had t over n diskette met format.com ofzo….
 • Het betsnad [b:4babc5c7b4]format.com[/b:4babc5c7b4] behoort op een bootdisk te staat, dus dat zou moeten werken. Mocht het ondanks alles toch niet werken, dan kun je vanaf die A:\> prompt ook intypen: [b:4babc5c7b4]C:\windows\command\format[/b:4babc5c7b4] want daar staat hij als het goed is ook wel.
 • Wat gebeurt er eigenlijk als je vanaf de opstartdiskette het MS DOS-commando Dir C: geeft?
 • Probeer is deltree *.*c:
  Let op een spatie tussen deltree en het sterretje
 • [quote:c79793d079="Ben Jonson"]Wat gebeurt er eigenlijk als je vanaf de opstartdiskette het MS DOS-commando Dir C: geeft?[/quote:c79793d079]

  Lijkt me logisch he, hij laat de inhoud van drive c zien :lol:
 • als die deltree werkt, zou format overbodig zijn……toch?
 • Als deltree werkt dan hoef je inderdaad geen format c meer te doen.
 • Nou, geprobeerd met 4 opstartdiskkettes van bootdisk.com, allen werkte niet, helaas. Ik ben er uiteindelijk aan uit gekomen met onderstaande, [quote:bb2839d44d="Binary"][b:bb2839d44d]C:\windows\command\format[/b:bb2839d44d] want daar staat hij als het goed is ook wel.[/quote:bb2839d44d]

  BEDANKT!!

  Een kennis zei me dat dat miss had te maken dat de comp 16bits was en de bootdisks 32 ofzo…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.