Vraag & Antwoord

OS Windows

problemen installeren W-Xp home , etc.

Anoniem
None
6 antwoorden
 • De pc is vastgelopen na het downloaden van een pdf-document toen dat overgezet werd in Word. Daarna deed hij het niet meer. Formatteren lukte wel, maar bij het installeren van Windows kwam er al een foutmelding (de eerste keer niet). Dan installert hij de videokaart niet goed, vette letters op het beeldscherm, Norton 2002 werkt niet goed meer ( geen emailbescherming). Office Xp wil hij niet zonder foutmeldingen installeren etc.
  Kan iemand mij helpen? Ik vraag dit nu voor iemand anders omdat zoals te begrijpen is diegene nu even geen mails wil ontvangen.
  Wie o wie weet hoe dit opgelost kan worden en/of wat er hier de oorzaak van kan zijn?
  Wiklo
 • Wat bedoel je met:

  [quote:dd5559e7e1="wiklo"]De pc is vastgelopen na het downloaden van een pdf-document toen dat overgezet werd in Word. [/quote:dd5559e7e1]

  Voor het overige, heb je wel de schijf geformatteerd of ben je die WinXP als upgrade aan eht installeren? In laatste geval blijven vitale en nu mogelijk verminkte systeembestanden onaangetast en worden door de nieuw geinstalleerde Windows weer net zo gebruikt. Dus dan houd je de fouten.

  mvrgroet Edmond
 • Dat is geen klein bier wat u allemaal opsomt vermits na het formatteren zelfs niets meer lukt heb ik een vermoeden dat de harde schijf naar de vaantjes is en dat men met de computer het best eens naar een computerwinkel gaat om hem eens te laten controleren,feit is wel dat het vreemd is dat xp dat trouwens word aanzien als een stabiel besturingssysteem vastloopt op een download dan is er toch iets aan de hand. Dat een pc vastloopt kan allerlei redenen hebben gaande van te weining koeling tot proccessor .
  groetjes
 • Er is inmiddels wel 5 of 6 keer geformatteerd, dus daar ligt het niet aan. Ben zelf ook bang voor de harde schijf, maar eerst denk je en hoop je toch ook dat het softwarematig is.
  Met vastgelopen bedoel ik dat hhij opnieuw is moeten opstarten om weer wat te kunnen doen, maar hij bleef gekke dingen doen en daarom gaan formatteren voor een schone installatie met dit dus als gevolg.

  Wiklo
 • Hebt u het al via de veilige modus geprobeerd de computer terug op te starten? In Windows XP is men aangewezen op de herstel consule. U moet dan de computer opstarten vanaf de cd-rom dan kunt u in een soort dosmodus opstarten het voordeel hiervan is dat uw bestanden nog kunt benaderen en nog even snel veilig kunt stellen door ze naar een diskette te kopiëren. Ook heeft XP een herstel-functie die ervoor zorgt dat men bij problemen men terug kan gaan naar toen de pc nog feilloos werkte, maar ik vrees ervoor dat het bij jullie niet gaat lukken vermits u de pc al een Format C hebt uitgevoerd(dus bestanden weg). Het beste advies dat ik u kan meegeven is om ervoor te zorgen dat u altijd uw belangrijkste bestanden wegschrijft op een cd of diskette zodat men zich echt reddeloos verloren bent,altijd uw systeem gewoon opnieuw kunt installeren en het is de moeite waard er periodiek voor te zorgen dat uw belangrijkste bestanden veilig worden gesteld. Daarom voer regelmatig back-ups Natuurlijk zijn deze tips vijgen na pasen en hebt men er nu niets aan en daar hebt u gelijk in maar nogmaals laat de computer eens nazien en eens hij terug werkt,hou dan rekening mee met hetgeen u juist gelezen heeft.
  :roll:
 • Alle belangrijke data zijn gebackupt, dus dat is het probleem niet. Het probleem is dat hij na formatteren zelfs al bij het installeren van Windows een foutmelding geeft van kan dit of dat bestand niet vinden, dan kun je wel doorgaan met installeren, maar de pc werkt niet goed en geeft dan ook problemen met het installeren van de videokaart, Norton, etc.

  Gelijk nog een vraagje( ik weet niet of dat kan), maar als je met Dr. Image een imagefile hebt gemaakt van zeg maar een 10 G partitie met 3 g data erop en je zet deze 'terug' op een 8 G grote partitie, kan dat of geeft dat problemen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.