Vraag & Antwoord

OS Windows

Binary: klopt dit!!!

Anoniem
Dutch_Tito
9 antwoorden
 • Normaal gesproken is het zo dat als je WinXP na 98 installeert, XP zelf een bootmanager aanmaakt. Het feit is dat beide gewoon naast elkaar kunnen draaien zonder dat er partities verborgen moeten worden.

  Ik weet niet of het automatisch aanmaken van een bootmanager gebeurt als je 98 na XP installeert. Zo niet dan zou je dit moeten lossen met bootfix op de CD-ROM van XP.

  Dat van FAT en NTFS klopt.
 • Ik heb 2 harde schijven, beide zijn 40Gb en zijn beide verdeeld in 1 primaire en 3 extended partities, op de master staat XP pro en op de slave staat nu nog niets, maar ik wil er win98se (ivm video capturing).

  als ik alles nu goed begrijp kan ik dus gewoon (zonder problemen) win98se op de 2e harde schijf zetten (de i-schijf). alleen moet ik dus voor installeren van win98se via een bootmanager moet aangeven welke os'en ik op mijn systeem wil gebruiken?!?!?!?!?!?! en zodra ik opnieuw opstart via de bootmanager kan ik via mijn oude vertrouwde win98se bootdisk ook het os installeren…

  wat dus betekent dat als ik dan XP draai kan ik dus wel alle ntfs en fat32 partities aanspreken, behalve de partitie waar het win98se os geinstalleerd is? en onder win98se kan ik dus alleen de fat32 partities aanspreken… toch??
 • Kun je hier iets mee doen? http://www.dougknox.com/xp/tips/xp_repair_9x.htm
 • of http://www.tweakxp.com/tweakxp/display.asp?id=1178
 • dubbelpost is een flauwe manier van postcount opkrikken

  Maar waarom heb je het over een Fat en een NTFS partitie? Doe je er niet beter aan om gewoon Fat te houden?
 • [quote:d5d93d25be="Salv"]dubbelpost is een flauwe manier van postcount opkrikken[/quote:d5d93d25be]

  Flauwe opmerking Salv.
  Hoeveel posts ik heb maak me echt niets uit hoor.
 • [quote:31311b26c8="Salv"]Maar waarom heb je het over een Fat en een NTFS partitie? Doe je er niet beter aan om gewoon Fat te houden?[/quote:31311b26c8]

  omdat ntfs beter schijnt te werken heb ik toen ik xp pro installeerde, die schijf ingedeeld op ntfs… nu heb ik van een vriend een harde schijf gekeregen en daar wil ik windoos98se op zetten. maar daar windoos98 niet met ntfs kan werken, heb ik daarvan een fat32 schijf moeten maken… snappie…
 • Win'98 kan idd niet overweg met ntfs, dus zal deze de schijf van XP niet zien.

  XP kan wel overweg met fat, dus die ziet de schijf van Win'98 wel.

  Max
 • Dutch_Tito, je kunt niet "gewoon" Windows 98 op een 2e harde schijf installeren. Tenminste, niet zonder je bootbestanden op de 1e HDD te krijgen, en dat wil je niet.
  Om dit toch voor elkaar te krijgen moet je de 1e HDD laten "verdwijnen", d.w.z. ofwel fysiek verwijderen (loskoppelen) ofwel via de BIOS de detectie op [b:cfc0ec064b]None[/b:cfc0ec064b] zetten. Daarna kun je wel Win98 op de 2e schijf zetten. Daarna de 1e HDD weer tot leven wekken en BootMagic installeren.
  Een onzekere factor is hier even het feit dat BootMagic geen NTFS ondersteunt. Maar ik vermoed dat de FAT32 op HDD1 voldoende is om toch goed te werken. Is even een kwestie van uitproberen, anders zou XOSL mogelijk een alternatief kunnen zijn.
  Je stelling mbt FAT32 en NTFS is correct. Behalve dan dat je BootMagic zo kunt instellen dat hij bv de WIn98 partitie [i:cfc0ec064b]niet[/i:cfc0ec064b] op hidden zet als je WinXP zou opstarten. Maar dat is een detail.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.