Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemherstel uitschakkelen,, verstandig??

Ben Jonson
13 antwoorden
 • Als ik systeemherstel voorgoed uischakel, is dat verstandig???
  Ik heb XP
 • Het scheelt in ieder geval een hoop schijfruimte. Ik kan niet beoordelen of je weet wat je moet doen als je systeem instabiel wordt.
 • Als je regelmatig backups maakt, is systeemherstel zelfs geheel overbodig.
 • Niet verstandig om het uit te zetten. Je ontneemt jezelf de mogelijkheid om terug te vallen op een goed werkend systeem, als je iets (per ongeluk?) fout hebt gedaan en het dan onmiddelijk terug wilt draaien. En met de schijfcapaciteiten van tegenwoordig, is het een druppel in de oceaan.
 • ok…bedankt allemaal.
  Ik houd systeem herstel wel aan, want ik weet niet excact te handelen als me systeem instabiel wordt
  :)
 • [quote:f72ee0bff3]Ik houd systeem herstel wel aan, want ik weet niet excact te handelen als me systeem instabiel wordt
  [/quote:f72ee0bff3]
  Daar heb je ons dan toch weer voor, nou laat ik het anders zeggen daar hebben wij Ben dan toch weer voor :wink: .
 • :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  idd…
  Toch hou ik systeem herstel aan :wink:
 • Als je alleen systeemherstel gebruikt, en geen backups maakt, kan het goed mis gaan. Waarom? Systeemherstel bewaart maar een beperkte hoeveelheid data. Die bovendien nogal eens beschadigd raakt. En zet je het systeem dan terug, dan heb je helemaal niks meer. En dan is het huilen.
 • Helemaal mee eens. Het is tegenwoordig een fluitje van een cent om een image te maken van je perfect werkende systeem, dus altijd doen.
  Systeemherstel is een extraatje, waardoor je snel een mislukte installatie terug kunt draaien. Hoewel daar software voor is die dat stukken beter kan. Maar uitschakelen hiervan zou ik niet eerder overwegen dan dat je tegen gebrek aan schijfruimte aanloop en je portemonee te licht aanvoelt.
 • Systeemherstel bewaart [b:4a6a9e7e9b]elke[/b:4a6a9e7e9b] wijziging behalve de inhoud van "Mijn documenten". Valt een installatie helemaal verkeerd en ga je terug dan is er NIETS meer van die installatie te zien.

  Systeemherstel is (ik zeg het niet snel) SUPER!
 • Ja, behalve dan dat ik vrij veel meldingen tegen kom van een niet meer functionerend Systeem Herstel. Er staat dan nog wel een herstelpunt wat je kunt selecteren, maar als je dat probeert geeft WIndows te kennen dat je dat niet kunt terugzetten in verband met een fout in de gegevens.
  Super zou het zijn als je dan toch je de zaak weer aan de praat zou kunnen krijgen, maar helaas. Vaar dus nooit blind op dit soort programma's.
 • [quote:14a68291a7="Jimmy"]Systeemherstel is (ik zeg het niet snel) SUPER![/quote:14a68291a7]
  Ik heb al een paar keer met succes gebruik kunnen maken systeemherstel. Gisteren wa eer een progje dat niet naar behoren werkte. Ik dacht dit op te lossen met systeemherstel en wat blijkt: geen enkel systeemhertelpunt meer te vinden…..
  Ik heb er niet zoveel vertrouwen in als jij Jimmy.
 • Da's wel raar. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad (ook niet op m'n werk). Ik heb het in totaal wel honderden keren gebruikt.

  Waar kan dat dan aan liggen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.