Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Standby in XP uitschakelen, hoe?

None
7 antwoorden
 • Al enige tijd zoek ik de optie om standby in XP Pro uit te schakelen. Ik zou het bij Energiebeheer verwachten, maar daar staat het niet.

  Weet iemand waar wel?

  André
 • bij energie beheer heb je slaapstand, is dat niet het zelfde?
 • Volgens mij is standby en slaapstand niet hetzelfde.
  Bij Energiebeheer staat "bij systeem op standby:nooit"

  En de slaapstand heb ik ook uit.

  Als ik echter de PC wil afsluiten dan kan ik nog steeds kiezen voor de optie standby.

  Hoe kom ik hier vanaf.

  André
 • dus, als ik het goed begrijp, heb je die optie uit staan, maar eigenlijk heeft windows hem nog "aan"?
  probeer het dan eens door de optie aan te zetten, misschien doet hij dan het tegenovergestelde.
  zoek anders eens goed op internet waar dat in het register staat. zal vast wel ergens staan.

  succes
 • De functie Standby is in Windows geïntegreerd, en laat zich niet zomaar uitschakelen. Maar dit zal alleen functioneren als de PC als "ACPI" wordt geïnstalleerd. Dit zal elke moderne PC ondersteunen, dus dat is de standaard. Wil je dat niet, dan kun je Windows opnieuw installeren en helemaal in het begin met F6 een Standaard HAL installeren, zonder ACPI functies. In principe kun je in Apparaatbeheer ook de Computer>ACPI-PC verwijderen en een Standaard PC installeren. Of dat nou zo verstandig is weet ik nog niet zo. Waarom zit die knop je eigenlijk in de weg?
 • Binary bedankt voor je heldere verhaal.
  Ik zal het maar zo laten.
  De enige reden dat ik het uit zou willen zetten, is dat ik niet zit te wachten op functies die schijfruimte vreten, terwijl ik van de functie zelf geen gebruik maak.

  André
 • Als je er geen gebruik van maakt, zal het ook geen schijfruimte vreten. En als je er wel gebruik van maakt, neemt het opgeslagen bestand 255MB in beslag. Maar dat is altijd maar tijdelijk. Dus die functie [i:1de3b8cbfe]zelf[/i:1de3b8cbfe] neemt geen schijfruimte in beslag. Het [i:1de3b8cbfe]gebruik[/i:1de3b8cbfe] ervan bepaalt, etc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.