Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win98, win xp (1 verwijderen)

Binary
6 antwoorden
 • Zal wel zeer domme vraag zijn maar ik stel hem toch maar even :D

  Heb op een systeem van een vriend 2 besturingsprogramma's staan. Ze willen er echter 1 verwijderen (win 98 OF win XP) daar zijn ze nog niet uit.

  Hoe doe ik dit?

  En niet aan komen met format want dat verhaaltje gaat niet op aangezien ze alles willen bewaren. Kan je een windows versie niet gewoon deinstalleren ofzo?

  Tnks

  J
 • Als je vage vragen stelt, dan kun je ook vage antwoorden verwachten!

  Maar stel dat je de "gewone" install hebt, met Win98 op C: en WinXP op D:, dan kun je WinXP uitschakelen door op te starten met Win98 diskette en vanuit de A:\> prompt het commando [b:d878f03729]SYS C:[/b:d878f03729] te geven. WinXP start dan niet meer op en je kunt handmatig de map Windows en eventueel Program Files vanaf D: verwijderen. Je kunt dan ook vanaf C: de bestanden ntldr, ntdetect.com, boot.ini en pagefile.sys verwijderen.

  Andersom ligt een tikje ingewikkelder. Eerst maar eens vertellen wat je vriend nou eigenlijk wil.
 • Vage vraag?

  op de c partitie staan 2 besturingssystemen

  1 is win xp en 1 is win 98

  1 van deze 2 moet eraf zonder een format. Kortom 1 van de 2 besturingssystemen moet worden gedeinstalleerd. Kan dit en zo ja hoe?

  Het gaat niet om het niet meer opstarten van xp het gaat erom dat er gewoon 1 van de 2 besturingsplatformen verwijderd moet worden zonder een format
 • [quote:ce0a0ba764="cHiLlaH"]Vage vraag?

  op de c partitie staan 2 besturingssystemen

  1 is win xp en 1 is win 98

  1 van deze 2 moet eraf zonder een format. Kortom 1 van de 2 besturingssystemen moet worden gedeinstalleerd. Kan dit en zo ja hoe?

  Het gaat niet om het niet meer opstarten van xp het gaat erom dat er gewoon 1 van de 2 besturingsplatformen verwijderd moet worden zonder een format[/quote:ce0a0ba764]

  Als ik het goed begrijpt staan de twee besturingssystemen op de c-schijf? dus niet windows98 op C en xp op D?( dat zal binary bedoelen met vaag) Indien het tweede betreft dan kunt u tijdens het opstarten toch kiezen met welk systeem men wilt werken. En dan hebben we nog altijd de pc-winkel waar men terecht kan.Ik zou zeggen probeer het eens naar de pc-winkel telefoneren en zien wat zij te vertellen hebben.
 • jah tuurlijk kan ik kiezen voor 1 van de 2 systemen. Het is gewoon (door hun eigen toedoen) een dual boot geworden. Dit willen ze echter niet! Win Xp of Win 98 moet worden geuinstalled

  Grtz
 • [quote:28e1cae79f]En niet aan komen met format want dat verhaaltje gaat niet op aangezien ze alles willen bewaren.[/quote:28e1cae79f]
  Ja, ik weet het, geen format want ze willen "alles" bewaren. Wat is dat "alles" dan? Volgens mij is het een onbegonnen zaak één van de twee besturingssytemen, die op één partitie staan, te verwijderen. Misschien dat een echte expert dat nog zou lukken, maar als dat al zo is dan is dan staat de moeite die je hiervoor moet doen in geen enkele verhouding tot de moeite van een format (waarbij je je belangrijkste zaken op een aparte partitie of cd-rom bewaart). Als dat echt geen optie is, zou ik de toestand maar zo laten, het (2 OS op één partitie) werkt blijkbaar wel, tot mijn verbazing.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.