Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP: Elke keer schijfcontrole bij opstarten :(

Anoniem
bessy
14 antwoorden
 • Sinds kort heb ik Windows XP. SInds ik XP heb (als opvolger van Win98SE) start om de haverklap schijfcontrole op bij het opstarten! Vaak vind 'ie niks, maar soms ook wel. Ik heb de schijven op alle mogelijk manieren gecontroleerd (chkdsk via cmd, via de optie bij de harde schijf, na opstarten, alle mogelijke combinaties). maar STEEDS maar weer gaat XP de schijven controleren. Ik wordt er gek van. Ik kan wel op ESC drukken, maar ja, er zit volgens mij toch iets niet goed!

  Ik heb XP op een schone geformatteerde partitie geinstalleerd (als enige OS: ik heb Win98SE heemaal weggehaald).

  Hoe kom ik hier vanaf? Met Win98SE had ik NOOIT dit probleem! Is m;'n harde schijf toevallig opeens niet helemaal lekker meer? Hoe komt het dan dat 'ie heel vaak geen fouten vind?

  Het is dat ik XP nodig heb voor m'n nieuwe geluidskaart, anders zou ik meteen weer teruggaan naar Win98SE. Alles loopt trager, spellen, etc, de hele mikmak. En dat terwijl ik tegelijk met XP m'n RAM van 256 naar 512 verdubbeld heb! Knudde… Waardeloos…
 • Hoe sluit je de computer af? Toch niet met de aan/uit knop hoop ik?
  En heb je XP over W98 gezet, of op een schone schijf? In het eerste geval zou ik helemaal opnieuw beginnen :(
 • Kijk bij het opstarten of je CDROM speler/brander of DVD speler leeg zijn.
 • [quote:800f3f16f5="hellogoodbye"]
  Ik heb XP op een schone geformatteerde partitie geinstalleerd (als enige OS: ik heb Win98SE heemaal weggehaald).[/quote:800f3f16f5]

  volgens mij is dit 'schoon' :wink:
 • waarschijnlijk een geheugen probleem
 • [quote:a908975132]volgens mij is dit 'schoon'[/quote:a908975132]
  Je hebt gelijk :oops: , ik heb dus niet alleen een geheugenprobleem maar ook een leesprobleem…. :cry:
 • Als Windows opstart met een schijfcontrole, betekent dat veelal dat Windows de vorige keer niet goed is afgesloten (ook al [i:4b34c91c77]lijkt[/i:4b34c91c77] dat misschien wel het geval te zijn geweest). Begin maar eens hier naar mogelijke oorzaken:
  http://www.aumha.org/a/shtdwnxp.htm

  Wellicht dat je ook nog in het logboek van Windows iets vindt: configuratiescherm\systeembeheer\logboeken\systeem; in het rechter scherm zie je rode rondjes met een wit kruisje. Als je daarop dubbelklikt krijg je details te zien over een foutmelding.
 • Ik vind deze fouten nogal vaak…

  Bij toepassingen:
  Bron: True Vector Engine
  Kan beschrijving voor gebeurtenis-ID (1) in bron (True Vector Engine) niet vinden. De lokale computer beschikt wellicht niet over de benodigde registergegevens of DLL-berichtbestanden om berichten van een externe computer te kunnen weergeven. U kunt mogelijk de schakeloptie /AUXSOURCE= gebruiken om deze beschrijving op te halen, zie Help en ondersteuning voor details. De volgende gegevens zijn deel van de gebeurtenis: .

  Bij Systeem:
  Bron: W32Time
  De tijdsprovider NtpClient is geconfigureerd om de tijd uit een of meer tijdsbronnen te halen. Geen van deze bronnen zijn echter toegankelijk. Er worden geen nieuwe pogingen gedaan gedurende 14 minuten. De tijdservice heeft geen nauwkeurige tijdsbron.

  Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie.

  en

  Tijdprovider/NtpClient: er is een onverwachte fout opgetreden tijdens de DNS-lookup van de handmatig geconfigureerde peer time.windows.com,0x1. NtpClient probeert een nieuwe DNS-lookup in 15 minuten. De fout is: Er is geprobeerd een socketbewerking uit te voeren op een onbereikbare host. (0x80072751)

  Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie.

  Kan dit iets betekenen…?
 • Ik denk vooral die eerste. De True Vector is van ZoneAlarm. Ik zou die eerst maar eens uitschakelen en kijken hoe het dan gaat. Gaat het dan goed dan weet je vrijwel zeker dat het daaraan ligt. Installeer het dan opnieuw. Kijk daarvoor hier.
 • http://www.boiseschools.org/technology/bsdhelp/trouble/scandisk.html
 • Verder nog heldere ideeen…?
 • Waren de ideeën nog niet helder genoeg? Waar zit nu dan nog de fout?
 • De ideeën water helder genoeg, alleen het allemaal heeft niets geholpen… Ik kriijg nog steeds om de haverklap schijfcontrole bij het opstarten…
 • Maar zijn die foutmeldingen aan het begin ook nog steeds dezelfde? Want anders is er nog meer aan de hand. Let er ook op dat de datum en tijd van de foutmelding in het logboek correspondeert met de afsluittijd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.