Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

W2000 geen toegang tot CD-Rom

Anoniem
thor2002
4 antwoorden
 • Hai,

  Ik kreeg vanmiddag een PC in mijn handen geduwd, met de vraag er even windows op te zeten. Even gekeken, maar hier kom ik zo 123 niet uit (en ja, ik heb echt wel even op I.net gezocht :wink:.

  Als ik de PC op wil starten met de CD-speler ewrkt er niets meer.
  Ik heb de bootdisks van W2k gemaakt en gebruikt, maar nu krijg ik na het aangeven van de partitie informaite de melding dat Windows 2000 niet gemachtigd is om toegang de CD-rom te krijgen! Van wie dan?
  Ik heb bij MicroBill gezocht (KBase) en heb daar enkel het advies gekregen om een windows 85 of 98 opstart disk erin te stoppen, toegang tot de CD te krijgen, de map I386 naar C te kopieeren (tuurlijk…net de partitie verwijderd) en dan winnt.exe in die map te starten.

  Iemand dit probleem al eens meegemaakt en opgelost? En klopt dit advies (de tip hoorde bij een melding van een storing in het GUI gedeelte ten gevolge van een (te) oude CDrom speler…

  Thor 2002.
 • Ja, ik heb dit probleem ook gehad. Heb toen een W98 opstartdisk aangemaakt en de CD-speler kon worden gebruikt. Toen ik echter W2000 ging installeren liep de handel vast. Heb dit toen opgelost door eerst een extra partitie op de HD aan te maken, hierop de volledige W2000-cd te kopieeren en vanuit die partitie te installeren. Is goed gelukt.

  Succes
 • heb net een neiuwe partitie aangemaakt, de map i386 erin geplaatst, maar als ik nu winnt.exe opstart blijft de boel gewoon staan. Dat is dus niet de gehele oplossing (zoals Microsoft adviseert!) Nog maar eens de boel partitioneren en nu de hele CD op de tweede partitie plaatsen :wink:
  T.
 • Verstandig om voordat je [b:865fbd3aec]winnt.exe[/b:865fbd3aec] start, eerst even het commando [b:865fbd3aec]smartdrv.exe[/b:865fbd3aec] vanaf de diskette uitvoert. Anders duurt het echt verschrikkelijk lang om W2000 te installeren. En nee, alleen de map I386 is voldoende. Wat dat betreft heeft Bill gelijk. En als dat dan nog niet wil heb je een hardware probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.