Vraag & Antwoord

OS Windows

XP formatteert HELE schijf

Anoniem
Binary
4 antwoorden
 • 't Is geen vraag maar een waarschuwing. Ik heb, na advies van deze groep, met de XP CD de harddisk opnieuw laten formatteren voor een schone installatie.
  Toen XP geïnstalleerd was bleek de HELE schijf geformateerd als één partitie. Niet alleen de C: waar XP op stond, maar ook de D: en E: partitie met al m'n data…….. :cry: . 'k Had nog wel een backup, maar toch al weer een maandje oud :-? .
  Bernard
 • Dit kan onmogelijk kloppen. Als je met een normale WInXP CDROM opstart, dan moet je [i:11b3b1584a]handmatig[/i:11b3b1584a] opdracht geven om een bepaalde partitie te verwijderen en/of te formatteren. Setup zal dit nooit uit zichzelf doen, en al helemaal niet de hele schij in een keer.
  Wat je beschrijft zou kunnen gebeuren met een Recovery Image CDROM, die het systeem in een keer terug zet. Hoewel je daarmee eigenlijk wel eerst een waarschuwing zou moeten krijgen dat al je data verloren zal gaan.
 • Voor een deel heb je gelijk; XP doet het niet automatisch, maar komt eerst met een mededeling dat XP niet geïnstalleerd kan worden; er moet een partitie verwijderd worden. Na deze opdracht handmatig gegeven te hebben, ook de format opdracht gegeven. Maar er wordt niet gewaarschuwd dat alle logisch stations in de primaire partitie worden verwijderd.
  Maar voor de volgende keer ben ik op m'n hoede
  Bernard
 • hey hoe kan je nu van te voren selecteren als er alleen installatie starten staat

  eerst formet hij en dan pas kan je partities aan maken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.