Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

mappen beveiligen

Anoniem
mgdam
7 antwoorden
 • gegroet, n kennis van me vroeg of ik een gedeelte van zijn schijf (bepaalde mappen) waar zij gebruik van maken ontoegankelijk kon maken voor hun kind. Hoe is dit t makkelijkst voor elkaar te krijgen, met een wachtwoord desnoods….
  bvd

  gr marco
 • Welk besturingssysteem?
 • hoe moet het als je XP hebt
 • Deze vraag is al enkele malen gesteld op dit forum, zoek maar even met de 'zoeken' functie. :) Moderator, slotje?
 • NTFS gebruiken als bestandssysteem en de rechten goed instellen. Een kind moet je sowieso nooit meer dan gewone user-rechten geven.
 • [quote:5dde39d5f9="Joske_snotvod"]hoe moet het als je XP hebt[/quote:5dde39d5f9]


  met gebruikersaccounts aan te maken.
  Als je Windows XP voor het eerst op je computer installeert,is er eerst maar één gebruiker die alles mag:jijzelf. Je kunt programma's en apparaten installeren en weer verwijderen,je kunt internettoegang configuren en toegangsrechten (bijvoorbeeld voor een netwerk) verlenen. Als ook andere mensen met deze computer werken (je kinderen bijvoorbeeld) dan mogen ze hetzelfde als jij. Bevalt je dat niet? Geen probleem: Windows XP reikt jou (want jij bent immers de systeembeheerder) hiervoor de juiste hulpmiddelen aan.
  1) Open via het startmenu het "configuratiescherm" en klik op het pictogram "gebruikersaccounts" Hier kun je de gegevens van de huidige gebruiker wijzigingen,een nieuwe gebruikeraccount maken en de manier van aanmelden wijzigingen. Bovendien kun je hier bij je eigen account (beheerder) en een (na de installatie inactief) gastaccount. Ten slotte kun je hier informatie over gebruikersaccounts vinden.
  2) Open eerst je eigen account,zodat je kunt zien welke instellingen je over kunt nemen. Klik daarvoor op het pictogram bij je account.
  NIEUWE NAAM, NIEUW PICTOGRAM
  Om te beginnen gaan we je naam wijzigen. Dat kan altijd (je kunt je naam dus ook herstellen),zonder problemen. Vul in plaats van je naam bijvoorbeeld "baas" in en klik vervolgens op "naam wijzigen". Windows maakt je er overigens op attent dat de naam zowel zichtbaar is bij de start van windows als in het startmenu. Als het pictogram je niet bevalt,kies je gewoon een ander.Daarvoor klik je in het venster "gebruikersaccounts" op de optie "andere afbeelding kiezen" XP geeft je nu de keuze uit een aantal afbeeldingen,maar je kunt ook via "meer afbeeldingen zoeken" een willekeurige op de harde schijf kiezen,als die tenminste het JPG-,BMP-of GIF-formaat heeft.Omdat je verder al alles mag op deze computer mogelijk is,laten we het voorlopig bij deze instellingen. Toch is het een goed idee om je instellingen tegen anderen te beschermen met een wachtwoord dat je samen met je gebruikersnaam moet invoeren bij de start van windows xp. De wachtwoordcontrole is standaard uitgeschakeld in de home edition,zelfs als de computer via een netwerk met andere computers verbonden is.
  1) Klik in het venster "wat wilt u aan uw account wijzigen ?"op "eenwachtwoord instellen"
  2) Voer een nieuw wachtwoord in. Gebruik vooral niet de naam van vrouw/man of je kinderen. Het beste is een woord dat helemaal niets betekent.
  3) Je moet het wachtwoord ter bevestiging nog een keer invoeren,windows geeft ze allebei gemaskeerd weerzodat niemand op het beeldscherm kan zien wat je invoert.
  4) Klik op "wachtwoord maken" om het wachtwoord aan je account te koppelen. Bij elke herstart van windows moet je dit wachtwoord invoeren bij je gebruikersnaam.
 • Een eenvoudige oplossing is de mappen wegzetten in een hoofdmap en vervolgens alle submappen onzichtbaar maken via eigenschappen (beeld/mapopties/verborgen bestanden niet weergeven uiteraard wel even inschakelen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.