Vraag & Antwoord

OS Windows

dual boot 2 harddisks

3 antwoorden
  • Op welke manier kan ik een dualboot maken met win 98se op eigen harddisk en xp pro op een verwijderbare hardeschijf. Beide op een primaire partitie. IK heb het geprobeert met boot majic 6 waarbij 98se boot en xp niet hier bij restart de computer, ook Xosl geprobeert zelfde probleem. alvastbedankt.
  • Je hoeft helemaal geen BootManager te grbruiken. Booten vanaf WinXP CDROM en installeren op de 2e HDD. Op C: komen dan de bootbestanden te staan om de dualboot aan te sturen. Wil je absoluut met een BootManager werken, dan kun je de 1e HDD even in de BIOS uitschakelen en dan WinXP op de verwisselbare schijf installeren. Dan komen de bootbestanden ook daarop te staan. Als je dan de 1e HDD weer inschakelt kun je in Win98 de BootManager installeren en herkent die ook 2 bootable systemen.
  • bedankt voor de snelle reaktie,komen de boot bestanden van xp op de c: van win 98se te staan ? en als ik de hdd met xp in een andere machine zet boot hij dan ook ( wisselbare hdd). Bij het gebruik van een boot manager heb ik het zo gedaan , 2hdd met een aparte os naast elkaar ieder op een aparte ide als master met de bootmanager de partities van de andere os "hiden" ,daar na 98 se booten deze werkt perfect, xp booten en de computer start opnieuw op en ik kom terug op het boot menu.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.