Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe kan ik mijn computer (XP) locken?

7 antwoorden
  • Ik zou wel eens mijn computer kunnen locken. Volgens de Help moet ik Ctrl-Alt-Del doen en dan op "Lock Computer" klikken, maar als ik Ctrl-Alt-Del doe kom ik in de Task Manager en heb ik nergens de optie "Lock Computer". Iemand enig idee hoe dit zit?
  • Wat bedoel je precies met "locken". Ja, oke; vastzetten en dan niet met schroeven en spijkers. Maar wat wil je er mee bereiken; dat niemand je pc kan gebruiken als hij aanstaat?
  • [quote:3a47908c82="spiderned"]Wat bedoel je precies met "locken". Ja, oke; vastzetten en dan niet met schroeven en spijkers. Maar wat wil je er mee bereiken; dat niemand je pc kan gebruiken als hij aanstaat?[/quote:3a47908c82] Exact. Dat is toch een vrij standaard functie, maar ik kan er niet bijkomen...
  • Ahum... Ik heb even gegoogled, en met Windowstoets + L kan het dus ook gewoon. Blijft de vraag waarom ik een ander menu krijg dan anderen wanneer ik Ctrl-Alt-Del doe. Volgens wat ik nu lees zou ik een "Windows Security Dialog Box" moeten krijgen na het toetsen van Ctrl-Alt-Del, waar ik vervolgens "Lock Computer" zou moeten kunnen kiezen... :-?
  • Ik heb ff in de help gezocht van XP, maar ik kan niks vinden met zoeken over locken. Ik heb een nederlandse versie, dus dat is misschien niet zo vreemd. Ja beveiligen dan krijg ik 1 miljard hits. Maar je kan toch om te voorkomen dat iemand je pc gebruikt de combinatie screensaver/password aanzetten.
  • Ja, maar windows toets en L is een sneltoets om een andere gebruiker te kunnen kiezen.
  • [quote:41cdede3eb="SurfDude"]Ik zou wel eens mijn computer kunnen locken. Volgens de Help moet ik Ctrl-Alt-Del doen en dan op "Lock Computer" klikken, maar als ik Ctrl-Alt-Del doe kom ik in de Task Manager en heb ik nergens de optie "Lock Computer". Iemand enig idee hoe dit zit?[/quote:41cdede3eb] Ik begrijp wat je bedoeld, Ctrl-Alt-Del werkt zo in W2K en volgens mij in XP ook alleen doet het dat niet, in W2K vraag je de Taskmanager op met de toetsencombo Ctrl-Shift-Esc en dit werkt ook in XP zo. Dat Ctrl-Alt-Del en Ctrl-Shift-Esc beide hetzelfde oproepen is een beetje overbodig naar mijn mening. [Edit] Het locken in XP gaat als volgt. Je gaat naar het [b:41cdede3eb]Control Panel[/b:41cdede3eb], hier kies je voor [b:41cdede3eb]User Accounts[/b:41cdede3eb] en klik je op [b:41cdede3eb]Change the way users log on[/b:41cdede3eb], daarna klik je [b:41cdede3eb]Use Fast User Switching[/b:41cdede3eb] uit en werkt [b:41cdede3eb]Windowstoets + L[/b:41cdede3eb] net zoals Ctril-Alt-Del in W2K. [/Edit] [img:41cdede3eb]http://members.home.nl/ajjs/lock01.png[/img:41cdede3eb] [img:41cdede3eb]http://members.home.nl/ajjs/lock02.png[/img:41cdede3eb]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.