Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuw service pack (1a) WinXP zonder Java

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Het nieuwste SP voor XP, aanduiding 1a, zal geen M$ Java VM bevatten.
  Nou is dit niet echt een probleem als je SP1 al hebt staan en alle JVM updates sindsdien, het word vervelend als je een clean install doet met XP + SP1a, als dan ook nog de losse download van M$ JVM er niet is door het gevecht tussen SUN en M$ dan werken sommige sites niet of niet goed, zelfs niet met Java VM van SUN.
  Ook het gebruik van letters achter het nummer (hadden ze ook in NT4 gedaan) vind ik niet echt fijn, veel gebruikers gaan zich nu afvragen of als ze hem moeten installeren en gaan dat niet doen omdat ze wachten op SP2.
  Dit was te lezen op [b:0f1a57191d]Webwereld[/b:0f1a57191d]:
  [quote:0f1a57191d][b:0f1a57191d]Dinsdag, 4 februari 2003[/b:0f1a57191d] - Microsoft zet Java in als een soort weermannetje. In Windows XP zat oorspronkelijk geen Java, in het Service Pack 1 wél en in de laatste versie toch weer niet.

  Het besluit van Microsoft om zijn eigen versie van Java (Java Virtual Machine, JVM) niet op te nemen in zijn laatste service pack voor Windows XP (Service Pack 1a) heeft alles te maken met de rechtszaak waarin het verwikkeld is. Rivaal Sun eist dat Microsoft de Sun-versie van Java (Java Runtime Environment, JRE) bundelt met Windows.

  Met het laatste service pack geeft Microsoft gehoor aan de eerdere eis van de rechter. In december werd besloten dat Microsoft Sun Java in Windows moet opnemen. In eerste instantie zou Microsoft 120 dagen krijgen (ingaande per vandaag) om hieraan te voldoen. Microsoft ging echter met succes in beroep tegen deze termijn.

  De beroepsrechtbank is Microsoft nu op dit punt tegemoet gekomen en heeft voorlopig uitstel verleend, hangende de voortdurende zaak. Dit wil echter niet zeggen dat Microsoft van Sun af is. Integendeel, Microsoft is zelfs van plan om in een volgend service pack (Service Pack 1b) JRE op te nemen. Dat moet deze zomer het geval zijn.[/quote:0f1a57191d]
 • Na wat speurwerk heb ik de download website ontdekt voor XP SP1a, en wat schetst mijn verbazing er staat dat je SP1a niet hoeft te installeren als je SP1 al hebt geinstalleerd omdat het eigenlijke verschil tussen SP1 en SP1a alleen maar M$ Java Virtual Machine is, deze zit niet in SP1a.

  [b:11f5238b58]Windows XP SP1a Website[/b:11f5238b58]

  Ja, het word er wel duidelijker op :evil: .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.