Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Autorun/ weet nu niemand de oplossing?

Anoniem
freakie
6 antwoorden
 • :( Een tijdje geleden stopte plotseling de autorun/autostart functie van zowel mijn DVD-Rom als mijn CD-RW. Dit vind ik erg lastig (anderen vinden het een uitkomst) en ik heb volgens mij (bijna) alles geprobeerd om dit probleem op te lossen. Ten einde raad heb ik toen mijn C partitie opnieuw geformatteerd en Windows XP Pro opnieuw geïnstalleerd. Nu, bijna 3 maanden later, is het wéér zover. Vermoedelijk door een installatie van een niet XP-compatible programma werkt de autorun/autostart functie niet meer. Wanneer ik een willekeurige cd erin stop, bijvoorbeeld Windows XP Pro, dan moet ik met de verkenner naar de cd en daar het install.exe bestandje aanklikken om de cd “aan de gang te krijgen”.
  Omdat ik er van baal om alles weer opnieuw te moeten doen, heb ik de laatste geïnstalleerde programma’s verwijderd. Daarna het register geschoond en vervolgens met Norton Utilities de pc op Windows fouten gecontroleerd. Ook heb ik met XP-Tuner de autostart functie voor beide stations uit- en daarna weer aan gezet. Tot slot heb ik XP Pro opnieuw als zijn een update geïnstalleerd, zodat ik voorlopig niet alle andere programma’s opnieuw hoef te installeren. Maar ook deze keer weer zonder succes.
  Wie, o wie, weet raad? Vermoedelijk is het iets simpels, maar tot nu toe heeft niemand mij kunnen adviseren, dus wie durft deze uitdaging aan…………… THANX! :wink:
 • als je bij deze computer de cd-rom met rects aan klikt en eigenschappen kiest kan je dit aan en uit zetten …

  Bvb nero zet dit wel eens uit.

  of is dit te simpel ??
 • Ik meen dat je dit met tweakui aan en uit kon zetten. In win98se in ieder geval wel.
 • Beide oplossingen geprobeerd (dus de instellingen - rechter muistoets -gecontroleerd en TweakUi gebruikt) en zonder enig succes. Ook de instellingen in het register HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom gecontroleerd en ook deze waarden staan goed. Om gek van te worden….
 • Het is gewoon een questie van botte pech.
  Niks aan te doen tenzij je een herinstalatie overweegt.
  Ik heb dat op mijn oude puter ook gehad.
  Ergens in windows gaat er iets fout en het verdwijnt vanzelf.
  Trouwens dat gebeurde herhaaldelijk ook na herinstalaties.
  Oorzaak unknown.
 • Volgens http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;330135 is er een tweede key in je registry die je moet aanpassen :)
  Laat even weten of het de oplossing was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.